Президентът каза: Не ми пипай хората. Не ми се бъркай, отвърна му Петков - конфликтът е очевиден, смята Тома Биков

Темата Македония беше използвана просто като повод

Тома Биков
Тома Биков Източник: ПП ГЕРБ

Очевидно е, че има не просто напрежение, а конфликт между президент и премиер. Това коментира Тома Биков от ГЕРБ по повод напрежението и размяната на реплики между президента Румен Радев и премиера Кирил Петков по повод Северна Македония и промените в ръководството на "Булгаргаз". Този конфликт е резултат от начина, по който бяха направени промените в "Булгаргаз", а темата Македония беше използвана като повод, обясни Биков.

 

Депутатът от ГЕРБ направи свой "превод" на разменените реплики: "Президентът каза: "Не ми пипай хората", "Не ми се бъркай", отвърна му Петков. Рано е да говорим за "Боянски ливади", но е въпрос на време те да се проведат, това правителство да бъде делегитимирано и да приключи със своя живот", обясни Биков, напомняйки за критиките на президента Желю Желев, довели до падането на правителството на Филип Димитров преди 30 г.

 

Но Биков допълни, че не винаги свалянето на едно правителство бива следвано от нови избор. Факт е, че има такъв конфликт в рамките на тези, които сформираха настоящото мнозинство, Радев е част от този процес, каза още Биков.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени