Тома Биков: Радев да озапти Рашков и да го изолира по някакъв начин (ВИДЕО)

Къде е тайната на вота? Нали изборите свършиха, за какво продължават тези разпити, попита Ангелкова

Николина Ангелкова и Тома Биков
Николина Ангелкова и Тома Биков

Продължават репресиите от Рашков срещу наши симпатизанти. Получаваме десетки сигнали от хора, които са подложени на репресия. И днес ме сигнализираха учителки и служителки в детски градини - привикват ги и ги разпитват за кого са гласували. Изборите свършиха, защо продължават тези репресивни действия. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС и бивш министър на туризма Николина Ангелкова по време на брифинг в Народното събрание.


Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков подчерта, че става въпрос за учители, а не за купувачи на гласове. "Тези хора за пръв път в живота си биват привиквани в Районно полицейско управление и разпитвани като престъпници от Бойко Рашков. Да викаш директорка на детска градина да я разпитваш дали не купува гласове, може да се роди само в главата на човек като Бойко Рашков, добави Биков.

 

"Човек, който е загубил всякаква представа, че се намира в 2021 г. и се държи като социалистически милиционер. Ние ще му зададем и тези въпроси и ще му търсим отговорност много след като вече не е министър. Това не е някаква самоинициатива. Това се случва не само в София област, но е най-драстичният случай. Началникът му Румен Радев трябва да го озапти незабавно. Час по-скоро Радев да озапти Бойко Рашков и да го изолира в някакво пространство, където да не разиграва обсесиите и лудостите си на гърба на едни нормални, обикновени български граждани, коментира още Биков. 

 

Ангелкова заяви, че получава десетки сигнали от притеснени хора от София област, които и в момента са подложени на политическа репресия от служебния вътрешен министър Рашков. Тя обяви, че са привиквани директори на училища и детски градини да дават обяснение дали са агитирали да се гласува за определена политическа партия.

 

"Къде е тайната на вота? Нали изборите свършиха, за какво продължават тези разпити. Хората са притеснени, за първи път са подлагани на такава репресия", заяви още тя. Николина Ангелкова попита дали всички директори на училища и детски градини в София-област ще бъдат привиквани. 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени