Тома Биков: Разговорите трябва да бъдат вдигнати на по-високо ниво, на база идеи

"Политическата криза не може да бъде решена без участието на ГЕРБ", подчерта Тома Биков

Тома Биков, ГЕРБ
Тома Биков, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Имаме готов план, че още от сега трябва да започнат да се подготвят дългосрочни договори, които да влязат в сила през 2023 година и ще осигурят диверсификация, не с "Газпром", танкер по танкер е най-скъпото нещо и най-несигурното. Зимата ще бъдем в много несигурна ситуация", заяви в "Денят започва" Тома Биков от ГЕРБ.

 

По думите му служебното правителство трябва да започне да организира търгове.

"Нов дългосрочен договор в момента с "Газпром" е невъзможен, но трябва да има разговори по този до края на година, в зависимост какви са условията", допълни Тома Биков.

 

Според него трябва да се намери базов консенсус.

"Продължихме да купуваме газ през "Газпром", но през посредници. Кирил Петков нищо не е договорил. Ако тези танкери са били на една много добра цена със слотове - защо Кирил Петков не подписа сделката", каза още Тома Биков.

 

Той поясни, че разговорите трябва да бъдат вдигнати на по-високо ниво, на база идеи. Политическата криза не може да бъде решена без участието на ГЕРБ, подчерта Тома Биков.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени