Тома Биков: Румен Спецов не може да е шеф на НАП с такива бизнес партньори

Спецов няма право да проверява който и да е, защото самият той е в много съмнителна ситуация, категоричен е Тома Биков

Тома Биков и Алекс Иванов
Тома Биков и Алекс Иванов

"Господин Румен Спецов не може да е шеф на НАП с такива бизнес партньори. Той няма право да проверява за данъчни измами, защото самият той е в много съмнителна ситуация". Това заяви Тома Биков на живо от село Черни връх, Област Монтана. Заедно с Алекс Иванов посетиха селото с цел да продължат разследване свързано с източване на ДДС.


"Тази къща зад нас, тя е била на Валери Русинов, на който преди два месеца му е била прехвърлена фирма, вероятно фирма с дългове. Тази фирма е прехвърлена на него и на Данаил Николов. Николов е човекът, който преди пет години е придобил фирма от настоящият шеф на НАП Румен Спецов. Фирма, която е имала 6 млн. лева оборот и 1.5 млн. лева дългове към държавата", съобщи Тома Биков. 

 

"От хората от селото разбрахме, че Русенов е човек, който е дошъл пеш от Италия, защото не е имал пари за автобус. Последно е идвал пеш от Лом. Той явно е професионален длъжник. Господин Румен Спецов не може да е шеф на НАП с такива бизнес партньори. Той няма право да проверява за данъчни измами, защото самият той е в много съмнителна ситуация", обясни политикът от ГЕРБ.


"Говорейки за честност и прозрачност - както Радев представи своето правителство - честно и прозрачно, намерихме адреса на ортака на човека, прарил бизнес със Спецов. В къщата му живее друго семейство, тоя е продал преди години. Има го в избирателни списък на селото този човек, но никой не знае къде се намира, да кажат прозрачните и честните, къде е този човек?", каза още  Алекс Иванов. 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени