Тома Биков: Съдебна реформа се прави със законопроекти, не с декларации, а законопроекти няма

Управляващите си пречат си сами и няма да направят нищо накрая, смята той

Тома Биков
Тома Биков Източник: NOVA

Тома Биков от кулоарите на НС - за призива чрез декларация от управляващите и ДПС към главния прокурор Иван Гешев да  подаде оставка: "Съдебна реформа се прави със законопроекти не с декларации. Законопроекти няма. Не е системно решаване на проблема смяната на едни хора с други хора".

 

"Оставката не е работа на НС. Ако ще се прави съдебна реформа, са нужни закони и огромни политически усилия, а такива няма. Месец и половина управляващите готвят декларация. Колко ще им е нужно за законопроект?" - пита Тома Биков.

 

Според Биков правителството е затънало в проблеми, които не решават. Например проблемите в енергетиката. Няма дори анализ на временната Комисия по енергетика. Има редица проблеми и те няма да се решат с декларация. 

 

При това, по думите на народния представител декларацията е зле е написана, а закон се пише много по-трудно. Той предупреди, че небяснимите богатства ги има само в арабските приказки.

 

Според Биков избирателите на новите управляващи ще бъдат дълбоко разочаровани: "Все някой има пречи да направят реформа. Бяхме с част от тях в коалиция, тогава отново им се пречеше. Пречат си сами и няма да направят нищо накрая".

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени