Тома Биков: Самосвалилото се правителство беше резултат от една много сбъркана конструкция

По думите му, ако ГЕРБ не участва в управлението, политическата криза ще продължи

Тома Биков, ГЕРБ
Тома Биков, ГЕРБ Източник: Zonanews

Според зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков в 48-ото Народно събрание трябва да се говори с всяка една партия, независимо дали е опозиция или управляваща.

 

"Мисля, че имаме всички шансове да бъдем на първо място. По-важно е след изборите какво ще се случи. Трябва да оставим всички възможности отворени. Би било изключително лошо политическата криза да продължи. Това ще се случи, ако ГЕРБ не участва в управлението", каза още депутатът в ефира на NOVA.

 

По думите му предишното правителство само се е самосвалило със спада на управляващото мнозинство. "То беше резултат от една много сбъркана конструкция, която беше предложена декември, когато се формираше кабинетът. Управляващите започнаха да пишат програма чак, след като подадоха оставка. Това е парадоксално. Не успяха да изработят механизъм за взимане на решения", добави Биков. 

 

Те почнаха да пишат програма в края на управлението си. И се стигна до това което те наричат лоша комуникация при тях, но то е всъщност абстрактни цели, липса на цели. якак си не можаха да разберат, че целта ГЕРБ да не бъде във властта беше изпълнена на 3 ноември. Самите ние казахме, че сме в опозиция. Кворумът като се превърне в основна тема на едно управление означава че управлението е болно, подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС.
 
Опозицията не носи отговорност, че управляващите не са си изпълнили някакви техни цели – да свалят Иван Гешев, промени във ВСС, съдебна реформа. Какво да направим - те нищо не са внесли за гледане, ние какво да направим. Лош атестат за работата на Бойко Рашков - спомнете си незаконния арест на лидера на опозицията. 
 
Защо е имало договори с Газпром, ами защото това беше най евтиния газ. Аз не казвам, че трябва да ходим да се молим на Газпром, но начина по който сами се отказахме беше лош. Ситуацията е сложна там. Договорът приключва в края на годината. Личното ми мнение е, че България трябва да намери 3 милиарда куб.м. газ и това включва всички източници. В Европа ще има недостиг на газ, добави той.
 
Ние винаги се борим за първото място, мисля че ще бъдем първи. По важно е какво ще се случи после. Трябва да оставим отворени всички врати, отбеляза Биков. 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени