Тома Биков: САЩ да предоставят доказателства за санкциите по закона "Магнитски"

Много наши министри и бивши депутати бяха подложени на сериозна проверка, включително и г-н Горанов, добави той

Тома Биков
Тома Биков Източник: Zonanews

Моето лично мнение е, че трябва да бъдат предоставени доказателства не само за Горанов, но за всички в новия списък санкционирани по закона "Магнитски", обяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

 

"Уважаваме закона "Магнитски", нямаме някакви претенции към него. Анализираме внимателно сигнала, който се дава и очакваме от партньорите и партньорските служби да представят и необходимите доказателства. През последните 2 г. нямаме участие в управлението, нито контрол върху някакви институции. Много наши министри и бивши депутати бяха подложени на сериозна проверка, включително и г-н Горанов", изтъкна той.

 

"Ние сме показвали многократно, че при нас отговорността е персонална. Не зная как можем да реагираме като партия, при положение че Горанов не е нито депутат, нито министър. Каква трябва да бъде нашата реакция? Да го извадим на площада и да го набием? Няма да го направим. А дали е виновен или невинен, трябва да каже съда, така е в правовата държава. Мисля, че и в САЩ се работи така", коментира доскорошният депутат от ГЕРБ-СДС.

 

"Не знам дали Америка казва нещо на нас и на нашия лидер. Не съм от хората, които могат да си позволят да говорят от името на Америка", добави Биков.

 

"Ако има доказателства за това, в което го обвиняват, те трябва да бъдат предоставени и вече да бъдат обект на работата на съдебната система. Ако има обвинение, защо да няма доказателство", каза Биков по отношение Горанов.

 

Няма да водим кампания под знака "Магнитски", а под знака на това, че пред България има редица предизвикателства, на които вече няколко пъти не сме в състояние да отговорим адекватно. Страната е в много сложна ситуация. Недай си Боже, да има още избори. Все се надявам, че тази кампания няма да мине под знака на политическата конфронтация, защото вече няколко минаха под него и пак отиваме на предсрочни парламентарни избори, каза представителят на ГЕРБ.

 

Запитан срив в силите на ГЕРБ ли е отказът на кмета на Пловдив да подаде оставка каза: "Това е негов личен избор, можем да му пожелаем успех, но няма да носим отговорност за неговите действия".

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени