Тома Биков: Ще опитат за трети път да потеглят с кола без двигател

Все още не разбират, че без ГЕРБ не може да се състави стабилно управление, смята той

Тома Биков, ГЕРБ
Тома Биков, ГЕРБ Източник: Zonanews
Тома Биков в " Здравей, България" по NOVA в разговор по втория и третия мандат.
 
"Ние няма как да си променим позицията ние в този парламент не можем да сме носеща конструкция. Те ще опитат за трети път да потеглят с кола без двигател. Те все още не разбират, че без ГЕРБ не може да се състави стабилно управление, по правилата на политиката. Ние, ДПС и "Възраждане" сме опозиционни формации в този парламент и подкрепяме управлението, но по различни позиции. Не  виждам възможност за общо съставяне на нещо устойчиво с тези формации" - заяви той. 
 
"Ако сме първа политическа сила, ще е по силата на вота на избирателите. Избирателите, според мен, този път ще мислят на кого да дадат доверие. Ние сме готови и имаме възможности да направим едно управление. Защото знаете ли какво става в този парламент – те не могат да напишат едно решение. Всички важни решения бяха взети с нашите гласове и подкрепа" - обясни Биков.
 
Относно петорната експертиза за снимките с чекмеджета, Тома Биков заяви: "Има петорна експертиза, данните са изнесени от евродепутат. Ние никога не сме имали съмнения в г-н Борисов и нашите избиратели също. Българската прокуратура да покаже данните. Ние нямаме проблем. Но няма отговор на въпроса за записите на които са Лена Бориславова и Кирил Петков.
 
Това се нарича конфликт на интереси, шуробаджанащина. На полето на морала сме. Аз не бих назначил в такъв случай някой за началник на кабинета. Ето за това журналистите трябва да питат".
 
"И още нещо" - допълни Биков: "И да оповести данните прокуратурата за експертизата това няма да свали цената на бензина. А левчето къде отива? По наше време бензина беше 2.50, сега е 3.50 и пак не плаща Лукойл нищо. Това да обеснят"!

Още от "Политика"

Калин Стоянов отговори на обвиненията на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев

Демерджиев е последният, който би трябвало да прави какъвто и да е коментар, свързан с овладяването на мигрантския натиск, с който той изобщо не се справи, смята Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Радев продължава консултациите с политическите партии

След края на политическите консултации със седемте парламентарни партии държавният глава трябва да реши кога ще връчи мандат за съставяне на кабинет на кандидат за премиер, посочен от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени