Тома Биков: Ставаме свидетели на активно мероприятие, организирано от двама милиционери от 90-те години

Единият от въпросите е Демократична България дали стои изобщо зад тези кьорфишеци, попита Биков

Тома Биков и Даниел Митов
Тома Биков и Даниел Митов

Ставаме свидетели на активно мероприятие, организирано от двама милиционери от 90-те години, които и през 90-те години си подаваха топката - единият като началник на Националното следствие в най-мутренските години, а другият като началник на контраразузнаването също в най-мутренските години. Г-н Атанасов има дълга история с конспирацията. Тя започва още с подаването на президента Петър Стоянов на нефелен доклад, който стана причина той да загуби изборите. Сега е решил да помогне на друг социалистически президент да спечели втори мандат. Тогава помогна на Първанов", допълни той. 

 

Единият от въпросите е Демократична България дали стои изобщо зад тези кьорфишеци, защото аз имам чувството, че една голяма част от хората, които симпатизират на тази коалиция, не симпатизират на милиционерщината и конспиративната теория, на която г-н Атанасов е хронична жертва от дълги години. Преди всички избори г-н Атанасов излиза и казва, че някой е подслушван и веднага след изборите тази тема бива забравена. Убеден съм, че тази тема - с "подслушванията" на "десетки" политици - ще бъде забравена след като минат изборите. Защото тя е част от предизборната кампания", допълни Биков. 

 

Той беше категоричен, че от ГЕРБ настояват за пълно разсекретяване на всички документи, в които става въпрос за подслушване на тези политици. Ако те съществуват, каза Биков. "Когато си казал по медиите за тези подслушвания, то ти си направил първата крачка. След това си длъжен да направиш втората крачка - трябва да кажеш имена, трябва да покажеш документи, трябва да потърсиш отговорност, ако има незаконни действия в тази посока. И трябва да предадеш висчко това на органите, които контролират тези неща", коментира Биков. 

"Недопустимо е да се включва служебното правителство в изборната кампания, вместо да организират деня на вота", каза още той. "Шефовете на тези служби именно затова не са политически кадри - ако тръгнем да ги сменяме на всяко правителство, накрая хора като ген. Атанасов ще ги управляват", категоричен бе бившият депутат от ГЕРБ. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени