Томислав Дончев: Ако реша да съм груб, бих определил коалицията на ПП и ДБ като политически башибозук

ГЕРБ подкрепя механизма за разследване на главния прокурор, добави зам.-председателят на ГЕРБ

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

България има нужда от стабилност, посока и отговорност. Обърнахме политиката на една окопна война на партиите една срещу друга през последните 2 години. Затова и не произвежда нищо, а избирателната активност пада. Замисълът ѝ е да е състезание между идеи и личности, включва критика, но и компромис. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ пред NOVA.

 

По думите му е новина, че политическите лидери си говорят с нормален тон. "Щом не е изнасяно оръжие с контрагент Украйна, значи е имало посредничество. Въпросът е какво остава в посредниците като комисиона. Няма за какво Асен Василев да осъди Борисов. Дълбоко се съмнявам по сделките да има фактура, издадена от Пентагона като контрагент", посочи той. И призова Петков да покаже такава фактура. 

 

Според него коалиция се прави с партии с еднакви възгледи. "Политиката човек не трябва да усеща само по телевизора, а и по джоба си, по дома си, по града, в който живее. През тези две години, в които не управляваме кой от показателите стана по-добре? Кой живее по-добре?", попита Дончев.

 

И окачестви президентската република като опит за преосноваване на устоите на държавата. Той смята, че бензинът е паднал почти с лев, откакто правителството на Петков си е тръгнало. "Без особена конюктура на международните пазари за петрол това се случи", смята той.

 

И допълни, че ГЕРБ подкрепя механизма за разследване на главния прокурор. "Нямаме колебание по темата. Има няколко дни това да се приеме, можеше да се случи и тази седмица, но не се случи. Изглежда темата не е важна за ПП, защото иначе беше редно поне лидерите да бъдат в залата. Те направиха опит да бламират пленарната зала и да проведат паралелно заседание на правната комисия. За нас тази точка е важна, защото е част от правосъдната реформа. Важна е и борбата с корупцията. Чух редица тежки юристи да коментират, че текстът може да бъде обявен за противоконституционен", коментира Томислав Дончев.

 

И каза, че ако беше груб, щеше да определи коалицията на ПП и ДБ като политически башибозук.

Още от "Политика"

Бойко Борисов: България и САЩ са стратегически партньори и нашите две страни ще продължат да работят съвместно по всички

Запознах колегите с всички решения на българския парламент в сферата на отбраната и енергетиката, които бяха приети през последните 9 месеца, пише още лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени