Томислав Дончев: Ако всички политици, които участват във вота и този път не успеят да произведат нищо, ще дадем най-силния аргумент на хората, че няма смисъл да се ходи на избори

Според Дончев валутният борд към момента не е заплашен

Вицепремиерът Томислав Дончев
Вицепремиерът Томислав Дончев Източник: Zonanews

Предизборната кампания не е нито спокойна, нито агресивна. Тя е малко уморена. Нямам предвид участниците в нея - хората са уморени от изборите. Големият проблем е, че ако всички политици, които участват във вота и този път не успеят да произведат нищо, ще дадем най-силния аргумент на хората, че няма смисъл да се ходи на избори. Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Габрово Томислав Дончев по NOVA.

 

По думите му има намеса на служебния кабинет в предизборната кампания. "Не визирам обаче финансовия министър, а регионалния. Той се занимаваше с археология и твърдеше, че някакъв асфалт бил по-тънък, отколкото трябва. Финансовата криза не е изненада за никой, който разбира от публични финанси", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Според Дончев валутният борд към момента не е заплашен. "Това е екстремен риск, който към момента не мисля, че е налице. Към момента държавата не е заплашена и от фалит. Ако в рамките на две или три години се предприемат стъпки за балансиране на бюджета, мисля, че не. Но дългът все пак расте", е мнението му.

Още от "Политика"

Атанас Атанасов: Почти сме установили - изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени са спецслужбите

Председателят на ДАНС, с участието си в тази постановка, която бе разиграна в открито заседание на НС, сам си отряза главата, защото зае политическа позиция, което е недопустимо за деполитизиран началник", коментира съпредседателят на "Демократична България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени