Томислав Дончев: Борисов достатъчно се е оттеглил, повече не бива

Десислава Атанасова увери отново, че ГЕРБ-СДС ще върне мандата

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

"Съгласно българската Конституция всички политици трябва да си дават сметка, че в ситуация на криза трябва да положат усилия да спазват Конституцията и законите и да имат отношение към държавността и нейните институции. ГЕРБ никога не е отказвал участие в консултации или консултативни съвети, защото си даваме сметка, че представляваме български граждани и заради тях трябва да има нормален диалог между институциите".

 

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след консултациите при президента за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент.

 

Десислава Атанасова и Томислав Дончев след консултациите при Радев
Десислава Атанасова и Томислав Дончев след консултациите при Радев Източник: Скрийншот видео кадър

Редно е първата политическа сила да сформира правителство, ние ще върнем мандата. НС спешно да приеме закона за държавния бюджет, МС да внесе всички закони за Плана за възстановяване и устойчивост. Ако искаме да помогнем на държавата си, е време политиците да работят като държавници, да осъзнаят, че сме в спирала от кризи и каквото може този парламент да направи за това следващите няколко месеца да има спокойствие сред гражданите във всички секторни политики, добави тя.    

 

Томислав Дончев заяви, че Борисов достатъчно се е оттеглил, повече не бива. Той коментира поредните абсурдни искания на ПП Борисов да се оттегли от лидерското място в ГЕРБ.  Възможно е правителство в рамките на това НС, на база политически трансфери - няма да коментираме стойността им. Но то няма да може да свърши нищо, допълни зам.-председателят на партията.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени