Томислав Дончев: ГЕРБ няма да гони министър-председателя, няма да носим ковчези, да хвърляме камъни, риба и зеленчуци!

По думите му, колкото повече време минава, толкова по-малко ПП ще бъдат достойни за управление с ГЕРБ

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

"Длъжни сме като най-голямата опозициона сила да предлагаме алтернатива във всеки сектор. Правителството очевидно не се справя. Но не очаквайте от нас опити за държавен преврат - нещо, което ни направиха преди 2 години. Няма да гоним министър-председателя, да носим ковчези, да хвърляме камъни, риба и зеленчуци. Ще действаме само с парламентарни методи", каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по БНТ във връзка с правителството в сянка, което беше едно от решенията на VII-то Национално събрание на партията.

 

Длъжни сме като най-голямата опозиционна сила не само да намираме кусури на правителството, но и да намираме алтернатива на управлението. На въпрос дали ГЕРБ са готови да влязат в коалиция с настоящата коалиция, Дончев отговори: "Не. Каква причина има да сме в една коалиция, в която няма общи цели и спойващ елемент", коментира той.

 

"Не знам какъв е наборът с идеи на управляващите. Единственото, което чухме бе за нулева корупция и го подкрепяме", подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС.

 

По думите му, колкото повече време минава, толкова по-малко ПП ще бъдат достойни за управление с ГЕРБ. "Проблемът е, че няма лидерство, а оправданието с предишните вече се изчерпва", каза още бившият вицепремиер.

 

По думите му ГЕРБ нямат връзка с паниката с бензина, с олиото, а проблемът е друг - няма лидерство и няма кой да успокои хората. Томислав Дончев каза още, че няма инфраструктурни предпоставки България да остане без доставка на природен газ.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени