Томислав Дончев: Какво щеше да се случи, ако ГЕРБ човъркаше по машините?

Той добави, че всеки един екстремен скандал преди изборите, понижава доверието в изборния процес

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

Във властта почти не сме представени. Нелепо е да се твърди, че участваме на равна нога във властта. Toва заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред bTV. Според него няма друга алтернатива за управлението в момента, а ако има - ще е по-лоша. Третият вариант е да отидем на нови предсрочни парламентарни избори, не отхвърли и тази опция Дончев.

 

"Щом сме дали подкрепа за правителството, значи имаме право да му даваме съвети, да го критикуваме и да го обсъждаме", коментира той. Дончев искал темпото на правителството да е поне тройно, но уви.

 

Според него правителството трябва да има много по-активна политика и за "Лукойл". По думите му съмненията по честността на изборния процес трябва да бъдат изчистени възможно най-бързо. Трябва да се знаят всички детайли относно кражбата на кода за машините, настоя Дончев и добави, че има няколко нюанса - броят се резултатите от разписките и машините все пак съхраняват информация от гласуването.

 

Дончев призова институциите да разяснят какво се случва по отношение на скандала. Колкото по-близо до изборите, толкова по-лошо, посочи той. "Представяте ли си какво щеше да се случи, ако някои ме беше записал да човъркам в някоя машина, свързана с изборния процес", запита Томислав Дончев.

 

Той добави, че всеки един екстремен скандал преди изборите, понижава доверието в изборния процес.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени