Томислав Дончев: Комисията "Манолова" е политическа пушилка

Манолова, е главната действаща фигура, която "вероятно очаква номинация за главна женска роля", каза той пред БНР

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

"За нас не е кошмар служебното правителство. Няма от какво да се притесняваме", заяви пред БНР Томислав Дончев, изпълняващ длъжността (и.д.) премиер заради излизането на министър-председателя Бойко Борисов в болничен. Според Дончев има логика да се очаква, че назначеният от президента служебен кабинет да се държи реваншистки заради всичко, което е казвал в годините Румен Радев за управлението на ГЕРБ. 

 

"Случвало се е да има не знам колко служебни правителства, включително последните парламентарни избори бяха първите, организирани от редовен кабинет. Всички останали парламентарни избори, на които сме се явявали, обичайно бяха организирани от служебен кабинет", заяви още Дончев. 

 

 По думите му няма от какво да се притеснява правителството по отношение на ревизията на дейността им. "Това е политическа пушилка. Една проверка на публично финансиране се прави по друг начин, не с надвикване в парламента или в някое студио. Това няма нищо общо с адекватната проверка. Това е някаква следизборна и предизборна драматургия. Главната действаща фигура вероятно чакаща номинация за главна действаща роля, е г-жа Манолова. Въпрос на амбиция е някой да намери даден човек, който може да приказва всякакви щуротии. Очевидно е, че една голяма част от нещата не са верни. В рамките на самото заседание на Комисията по ревизията се получи дума срещу дума", посочи Дончев. 

 

"Това с отчисленията е рециркулация на политическа опорна точка, която е в оборот в последните 4-5 години. Това е незаконно, не може да се случва. Това е несериозно. Аз такова нещо не съм виждал", добави Дончев, коментирайки възродените опорни точки за комисионни и отчисления за хора от ГЕРБ от бизнеса. "ГЕРБ има 100 000 души членове, опазил ме Господ, ако знам какво правят всички. Това не е практика. За такова нещо не съм чувал и не съм виждал. Това не е практика и ако някъде подобно нещо се случва, то е незаконно и трябва да бъде преследвано с цялата институционална мощ на държавата. Ако трябва да бъдем откровени, нима считате, че в България нещо може да остане скрито? Това е твърдение и не е доказано. Единият предприемач е казал едно, а друг – друго. Това прилича на комбинация между съдебен спор и Арбитражния съд на БСК", уточни той. 

 

"Не си спомням да съм виждал Иван Ангелов и със сигурност не съм имал делови отношение с него, нито с Илчовски. Не съм летял с правителствения самолет до Дубай и не знам какви фурми е продавал въпросният предприемач. Най-добре е Прокуратурата да се самосезира и да провери всички тези твърдения", каза още Дончев. 

 

Той уточни, че актовете на премиера и на министрите са валидни, дори когато те са в отпуска или в болнични, като така отговори на въпрос защо Борисов е водил заседания на правителството, а не се е явявал пред парламента с извинението, че е в болнични. 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени