Томислав Дончев: Лидерството на Борисов като партиен лидер не подлежи на въпрос

Не изключвам пазарни спекулации при търговията с тока, коментира още той

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: ПП ГЕРБ

"Трудно ми е да представя доказателства, но не изключвам, че има и пазарни спекулации с търговията на тока”. Това заяви пред NOVA Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС.

 

"Не можем да виним бизнеса за нищо. Вярно е, че той е енергийно неефективен спрямо конкурентите си в Европа. Ако коментираме отговорностите за енергийната криза - на 50-60% тя е привнесена отвън. Не е коректно да твърдим, че няма и чисто български причини", допълни Дончев.

 

Възможно е ГЕРБ да управлява след изборите. Труден отговор е с кого. Сега подобен отговор е невъзможен. Има форми на политическо взаимодействие, които не биха били приети от хората, които ни подкрепят. Възможно е да има кабинет на ГЕРБ, с много ниска вероятност, при липсата на възможни коалиционни партньори. Всичко е възможно след изборите, но този разговор ще можем да го водим след няколко седмици. Това коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

 

И добави:
"След като искат да правят правителство без ГЕРБ, същественият въпрос е защо това не се случи в последните два парламента. Очевидно нямат коалиционна култура. Да си опозиция е много по-лесно. Естественият рефлекс на всяка политическа сила е да иска да управлява. Целта на политиката е да даде шанс на идеите, които имаш, да се превърнат в реалност".

 

Той коментира и темата с пандемията у нас.

"Независимо какво ще се избере – локдаун или зелен сертификат – това по същество ще е палиативно решение. Най-добрият вариант беше последните 4 или 5 месеца да се използват за по-ефективен напредък по отношение на ваксинацията. Това обаче не се случи. Ако преди няколко месеца проблемът беше в липсата на достатъчно ваксини, сега такива има достатъчно за всеки, който иска да се имунизира”, категоричен бе той. 

 

Томислав Дончев отговори така на въпрос за твърденията на Плевнелиев, че Борисов трябва да обещае повече никога да не се кандидатира за премиер: 

"В една партия с почти 100 000 члена би било опасно всички да мислят по един начин. Мнения има различни и е нормално дискусии да текат всякакви. Лидерството на Борисов като партиен лидер не подлежи на въпрос. Относно възможните ни номинации за премиер, имаме повече от една възможна кандидатура".

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени