Томислав Дончев: На крива коалиция опозицията й пречи (НА ЖИВО)

Всевиждащият ястреб Кирил Петков ни разкри, пошегува се Николай Алгафари от МГЕРБ

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ

Представители на партия ГЕРБ - народните представители Томислав Дончев, Делян Добрев и представители на МЕРБ дават извънреден брифинг в централата на партията, на който отговарят на обвиненията на премиера Кирил Петков за истерията с цената на горивата в сряда вечер.


Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев каза, че министър-председателят Кирил Петков демонстрира безпомощност.

 

"Да си министър-председател и да не можеш да се справиш с една или друга ситуация е безпомощност. Да обвиняваш обаче другите - предишните, бъдещите за това, че не можеш да се справиш, е дъното на безпомощността. Аз съм Томислав Дончев и не съм член на младежката организация на ГЕРБ. Надявам се в един момент да ме приемат, но днес ще имате шанс да чуете разтърсващи признания", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Николай Алгафари от МГЕРБ заяви с "ирония", че те са предизвикали истерията с цените на горивата и са отишли да да зареждат по бензиностанциите с бидони и варели. "Нашият всевиждащ ястреб Кирил Петков обаче ни разкри", коментира той.

 

От младежи ГЕРБ се пошегуваха, че те са предизвикали и кризата с тока, като в къщи държат всички електроуреди включени нон стоп.

 

Младежите на ГЕРБ показаха и снимка на Георги Свиленски от вчера от връх Шипка, като той е бил част от гражданите, които освиркваха Кирил Петков. "Ние го изпратихме", продължиха с шегите младите политици.

 

Делян Добрев обяви, че навсякъде в сряда е имало коли и хората са били очевидно притеснени. "Предложих на управляващите идея да отпуснат горива от държавния резерв. Това вече го направиха Щатите и още 30 държави. Те отделиха от своите резерви 60 млн. барела петрол, за да успокоят цените", алармира Добрев.

 

"Нашите младежи си прибраха бидоните, цената обаче пак 3 лв., тоест може би причината не е в тях. Аз от 24 часа обаче чакам отговор за една газова сделка в първия ден на войната. 24 часа след като започнаха бомбите на нашата борса в рамките на секунди се продаде газ на половин цена. Това се случи между 2 и 3 часа. Зад гърба на всички продадоха газ на половин цена - 4200 мегаватчаса е количеството. Разликата в цената е половин милион лева", отсече бившият енергиен министър.

 

Работят денонощно, чакаме отговор на въпроса защо се продаде газ на половин цена в късните часове на нощта, попита Делян Добрев.

 

Не знам дали като шега и закачка, но след като днес Кирил Петков обвини МГЕРБ, може би трябва да очакваме Бойко Рашков да я арестува. Дотук обаче със шегите и закачките, добави Томислав Дончев.

 

Нека припомним, че вечерта Жечо Станков,часове преди министър-председателя излезе и обясни на всички - че няма място за паника, има достатъчно гориво. Направи го часове преди Кирил Петков.

 

"Кой и в чия полза продава в късните часове на нощта газ на половин цена. Защо всички борци за човешки права, които стояха при вдигането на цените на горивата преди години? Сега петролът не е на такава висока цена като тогава, но горивата са по-скъпи" , заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Да продаваш газ на половин цена, посред нощ. Тази коалиция говореше основно срещу корупцията и след тези разкрития тази коалиция трябва да се разпусне, категоричен е депутатът от ГЕРБ-СДС.

 

На крива коалиция, опозицията и пречи, заключи Дончев. "Не е проблемът в постовете на младежи, а в това, че от сутринта течеше паниката, хора ми се обаждаха...и никой, ама никой от правителството не излезе да обясни", възмути се той.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени