Томислав Дончев: Направихме зловещи компромиси, не трябва да ходим есента на избори

Рая Назарян, водач на листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР София подчерта: "Ще търсим правилната формула за стабилно правителство. Не влизаме в изборите, за да се откажем"

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

"Гъвкавостта е важно качество в политиката, но не бива да се довежда до екстремност. Не трябва да минаваш линията на компромисите. Нещата трябва да се върнат към нормалността – групиране около този с най-голяма подкрепа, с подкрепата на следващите след него". Това заяви в ефира на bTV Томислав Дончев от ГЕРБ, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Габрово.

 

На въпрос при пълно мнозинство с ДПС ще има ли правителство, той заяви: "Не съм чул досега партия да даде категоричен отговор с кого ще се коалира. Парламентът отдавна прилича на сбирка на бивши съпрузи – всеки е бил в брачни съюзи, с ровове между партиите".

 

"Това, което може да се случи като коалиция, трябва да бъде естествено, прието от хората и да осигурява максимално мощна подкрепа. След 3 години политическо разделение забравяме, че това означава обществено противопоставяне. Първостепенен въпрос за мен е тези рани в обществото да бъдат излекувани", категоричен е той.

 

"Политиците се отглеждат в политиката и политическата практика, за да не става както вече се случи – 6-7 месеца някой да се оглежда и да се чуди какво прави", каза още Дончев.

 

За ИТН той коментира, че е малка, симпатична, провокативна партия. "Има много проблеми, тежки разлики по отношение технологията на управлението на държавата. Ние не считаме, че път към развитието е перманентно трупане на дългове", заяви Томислав Дончев.

 

Той се разгневи, че "идентичността на ПП минава през отрицанието на Делян Пеевски". Дончев направи разлика между "Продължаваме промяната" и "Демократична България". По думите му партньорствата в следващия парламент се делят на "много трудни"и "невъзможни".

 

"Защо темата за службите и регулаторите се появи 2 години след появата на "Продължаваме промяната"? "Сглобката" се разглоби заради безконтролната жажда за власт на колегите – не може с 30 и няколко депутати да искаш цялата власт, дори в органи, в които не е ясно трябва ли изобщо да има политическо присъствие", каза още той.

 

Рая Назарян, водач на листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР София подчерта: "Ще търсим правилната формула за стабилно правителство. Не влизаме в изборите, за да се откажем. Не трябва да се допускат нови избори наесен."

 

Дончев добави: "Направихме зловещи компромиси. Не трябва да ходим есента на избори. Притеснявам се, че ще предозираме демокрацията".

 

Рая Назарян, ГЕРБ-СДС
Рая Назарян, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews


тическа сила имаме най-голямата част от доверието на обществото. Намираме се и в тежка и критична ситуация. Политическата криза е една от най-дълбоките в съвременната демократична история", каза още Назарян.

 

Според Дончев въпросите около това кой ще е премиер от ГЕРБ показва, че партията има личности с такива качества. "Трябва да се сложи фокус върху образованието, индустриалното развитие. Голяма част от българските политици не познават българската икономика", допълни още той.

Още от "Политика"

Вселенският патриарх Вартоломей награди Бойко Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия (ВИДЕО)

Без Господа нищо не може да се направи. Най-смирено ще продължим да помагаме по силите ни на всички православни църкви, заяви лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Иван Таков отново оглави БСП-София, върнат от партийната контролна комисия

Решението на ОПКК влиза в сила веднага и това означава, че още от понеделник Иван Таков, Градският съвет и Изпълнителното бюро в състава си от преди нелегитимното решение на Националния съвет на партията

Прочетете повече прочетете повече

Служба "Военно разузнаване" дава Стоян Михалев от ПП-ДБ на Прокуратурата, ДАНС и ГДБОП

Основанието е споделени от него в ефира на БНТ опасения относно данни за възможни извършени действия и/или бездействия на ръководството на Служба "Военно разузнаване, представляващи състави от Наказателния кодекс

Прочетете повече прочетете повече

Велизар Шаламанов за отказа на Радев да участва в Срещата на върха на НАТО: Отказва да защитава позицията на България

Виждаме сега какви са отношенията със Северна Корея, а Тръмп в мандата си говореше за пробив в отношенията със Северна Корея, коментира той дебата между Доналд Тръмп и Джо Байдън

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени