Томислав Дончев описа 3 варианта за кабинет след изборите

Томислав Дончев увери, че за ГЕРБ няма нищо на всяка цена

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: БГНЕС

Три варианта за правителство в рамките на следващия, 49-ти парламент, описа в свое телевизионно участие по БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев - водач н алистата на ГЕРБ-СДС в Габрово. Първият е партията, която е събрала най-много гласове, може би с подкрепа на друга партия, или партии да състави титулярен кабинет от политически лица, с опит и експертиза. Вторият "частично се е случвал - т.нар. правителство на малцинството, което по дефиниция го обрича на къс управленски хоризонт". Третият е моделът на кабинета "Габровски", който ГЕРБ-СДС предложиха в 48-то НС. 

 

Дончев коментира и каква е логиката първият да бъде подкрепен от втория или вторият - от първия, ако става въпрос за правителство на малцинството. Според него няма промяна на обстоятелствата спрямо предишния парламент. Томислав Дончев увери, че за ГЕРБ няма нищо на всяка цена, макар първото им място би дало повече шансове за правителство - според него. 

 

"Всичко до линията на самосъхранението, не защото то е важно, а защото като я минеш си направил толкова компромиси, си че сам ставаш компромис", заяви зам.-председателят на ГЕРБ. 

 

Според него е изкривен смисъла на политиката и вместо да се произвеждат резултати в полза на общественото развитие, той е станал "кой на кого ще се скара".

 

Относно инициативата на служебния транспортен министър Иван Шишков за проверки на некачествено пътно строителство, Дончев отговори с друг въпрос: вярно ли е, че от взетите проби се показват само интересните на министъра? Това за политически действия в началото на кампанията, с цел да ни навредят, не мога да отговоря защо, констатира Томислав Дончев. 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени