Томислав Дончев: Първи е първият, а това е ГЕРБ! (ВИДЕО)

Административният секретар Цветомир Паунов направи детайлен анализ на резултатите от изборите

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ

Брифингът на победилата на последните парламентарни избори партия започна с информацията на Томислав Дончев, че той е трябвало да се води от лидера на партията Бойко Борисов, но "той е в серия от разговори с наши международни партньори". Дончев продължи, че "целта на няколко политически формации беше да "изметат", да премахнат някого".

"За мен мина времето на гръмките думи, идва времето на действията. Ние ще следваме процедурата, както е предписана по конситтуция. Като първа политическа сила сме задължени да предожим правителство, въпреки малките му шансове да бъде подкрепено. Ще предложим правителство, което от ден първи може да работи и да гони амбициозните цели, които сме си поставили. Истината е, че българските граждани дадоха много сложна задача на българските политици", добави той. 

 

Административният секретар Цветомир Паунов направи детайлен анализ на резултатите от изборите. "ГЕРБ печели 14-ти избор от създаването на паратията. "От 31 избирателни района ГЕРБ има победа в 24 ДПС - в три, ДБ в два, ИТН в един и БСП в един. 
В определени райни, където през изминалата година традиционно ГЕРБ имаше своите политически промени и проблеми, ние достигаме много добри резултати. Ще спомена област Плевен, вкл. община Плевен, Добрич - запазваме два мандата, които имахме досега. Много добър резултат постигнахме в традиционна побеждаваме в 169 общини, 75 % от населението на България живее в тях", каза Паунов.

 

Даниел Митов обясни, че докладът на наблюдателите на изборите от ОССЕ е категоричен, че изборите са били честни. Докладът казва, че в предизборната кампания говоренето на част от партиите се е фокусирало върху лични нападки и една личност е била обект на нападки от тези партии. "Никой по никакъв начин не може да оспори легитимността на проведените избори. ГЕРБ спечели тези избори с огромна преднина от втория. ГЕРБ не може да бъде заобикалян при съставянето на правителство. Обратното вече беше правено при Орешарски и доведе до криза. Преди малко имахме разговор с г- Манфред Вебер и той изрази учудването си, че партии, членове на ЕНП, днес са готови да вкарат комунистите през задния вход вместо да преговарят със сестринската си партия в ЕНП", каза Даниел Митов. 

 

Костадин Ангелов каза, че изборите бяха проведени в състояние на пандемия, с перфектна организация. "Цялата кампания мълчах, слушах лъжи, критики за липса на протокол и т.н. В крайна сметка проведохме избори по време на пандемия, с перфектна организация, видяхте изборния протокол, бе изпълнен, гарантираш конституционното право на гласуване и сигурност. Най-добри бяха ковид секциите, видяха го медиите. Направихме нещо много трудно, но такова беше и времето. Ваксинирахме всички желеащи членове на СИК. Ваксинацията – отново продължава всички разговори и твърдения за мястото на България – да, европейски е проблемът, ясно, че има проблем с доставката, направихме – 6 премиери алармираха ЕК, България получи най-много от всички – над 1 млн. дози благодарение на министър-председателя Борисов, видях с очи как се воюва за Б-я – на експертно и политическо ниво", подробно обясни министърът на здравеопазването. 

"Мерките – справяме се и с 3-та вълна, очевидно е, че положителните случаи спадат. Гледаме съседните държави със строги мерки – има липса на резултати. Не сме искали помощ от други, справихме се и с 1 и 2 вълна, имаме консумативи за всички – благодарение на решенията ни. Оттук нататък е ясно – според мен да управляваш Бг не означава да управляваш МС и НС, а да защитатваш интересите на всеки гражданин, не да разделяш, а да обединяваш. Всички мислят, че пандемията си е отишла, не тя е тук, следващите месеци трябва ясно да я управляваш, не от телевизонните екрани, а там, в болниците, линейките,  РЗИ с ясни резултати, знам, че ще е много трудно, имаше хора, които не вярваха, че има такъв вирус. Това е следващите месеци, искат се бързи решения", добави той. 

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени