Томислав Дончев: Петков да каже кои ще са следващите арестувани, за да пратят децата си при бабите и да приготвят топли дрехи (ВИДЕО)

Над 60 на сто от българите смятат, че МВР е използвано за политическа репресия, а самата акция е провал, заяви Десислава Атанасова

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ Източник: Zonanews

Партия ГЕРБ дава брифинг, за да извести медиите какво ще предприемат срещу премиера Кирил Петков след незаконния арест и обиски на лидера на най-голямата опозиционна партия, както и за 100-те дни от управлението на правителството на Кирил Петков. 

 
"Различни медии вадят различни списъци с народни представители, които ще бъдат задържани. Надявахме се днес премиерът да уважи народното събрание и да зададем въпроси за това, което се случи и какво следва, да уведоми народните представители кои ще бъдат арестувани, за да се подготвят и да пратят децата си при бабите, както и да си стегнат топли дрехи. Ако не Петков, то поне да дойде Бойко Рашков", посочи зам.-председателят на ПП ГЕРБ Томислав Дончев.
 
Десислава Атанасова и Томислав Дончев
Десислава Атанасова и Томислав Дончев Източник: Zonanews

Над 60 на сто от българите смятат, че МВР е използвано за политическа репресия, а самата акция е провал. Това се потвърди и от българския съд, който отказа изобщо да разглежда протоколите от Рашковото МВР и потвърди, че протоколите са незаконни и нелегитимни и са извършени от некомпетентен орган. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

"Днес адвокатът на Борисов, Арнаудова, Горанов внесе жалба до съда за арестите и очакваме съдът в срок да се произнесе и да потвърди това, което заяви и вчера СГС", коментира Десислава Атанасова.

 

Десислава Атанасова, ГЕРБ
Десислава Атанасова, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Има ли някаква връзка незаконният арест с деня на срещата във видеоконферентна връзка с бившия президент Порошенко със заявката на ангажираност на нашата парламентарна група за подкрепа на Украйна и със заявката, че ГЕРБ-СДС ще декларари и настоява за такава подкрепа? Подозираме, че много сериозна такава причинноследствена връзка има. Въпросът е има ли някаква връзка незаконният арест на Рашковото МВР с деня на срещата във видеоконферентна връзка с бившия президент Порошенко със заявката за ангажираност на нашата ПГ за подкрепа за Украйна и със заявката, че ГЕРБ-СДС ще настоява за такава подкрепа. На тези въпроси кой ще отговори. Ние смятаме, че много сериозна връзка има и съвсем скоро това ще стане ясно на медиите и обществото", допълни тя.

 

"В понеделник се проведе търг на ДЦК и постигна доходност от 1,33 процента, в сравнение с 1,47 процента миналата година. Това се дължи на войната и международните конфликти, ще кажат някои. Но трябва да видим каква е доходността в Германия и в България, защото войната влияе еднакво. Но ще видим, че рискът за нас се повишава. Спредът между нашите и немските ДКЦ се е увеличил с 20 на сто само за 3 месеца. Това е оценката на финансовите пазари за начина, по който се управлява България", коментира народният представител Делян Добрев.

 

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Zonanews

Гледам протокол от показанията на министър-председателя и той е шокиращ, трябва да се изучава, защото логиката е удивителна. Той е на принципа "Аз съм видял Делян Добрев да пие бира, това значи, че е алкохолик и че е обрал банка...", пошегува се Томислав Дончев. 

 

Ако правителството заслужава вот на недоверие, то е за високите цени, за инфлацията, за цените на енергоносителите, тока, обедняването на населението, от което страдат всички, ако трябва да го внасяме, той ще е по тази тема. Оставка на вътрешен министър няма да реши въпроса, защото разпорежданията за арестите идват от министър-председателя, отсече Дончев на въпрос на ПИК ще има ли искане за вот на недоверие и и за оставки. Запитани за делегацията на ЕНП у нас, от ГЕРБ отговориха, че резултатите тепърва ще бъдат оповестени.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени