Томислав Дончев: Правителство на ИТН вече има необходимото парламентарно мнозинство с ДБ, ИБНИ и ДПС

Няма качествено управление, без качествена опозиция, добави той

Томислав Дончев в bTV
Томислав Дончев в bTV Източник: bTV
По-скоро изглежда да има правителство и това е добра новина. България трябва да има редовно правителство и то с колкото се може по-дълъг хоризонт, което да се занимава с предизвикателствата, с проблемите на България. това каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в студиото на "Лице в лице" по bTV. 
 
По думите му подобно правителство вече има необходимото парламентарно мнозинство от групата на ИТН, ДБ, ИБНИ, плюс ДПС, което е било потвърдено и от това, което гостуващият преди него в студиото Хамид Хамид е казал. "А в допълнение е възможна и подкрепа на БСП", добави Дончев. 
 
"В този смисъл в този парламент по всяка вероятност ще има една опозиционна сила, която ще сме ние и ние трябва да се нагърбим съвестно, отговорно да изпълняваме функцията на опозиция. Нали знаете една стара максима: "Когато всички са в управлението, народът е в опозиция". Няма качествено управление, без качествена опозиция", каза още зам.-председателят на ГЕРБ. 
 
"Ние не сме оспорвали резултатите от изборите, а и не ни отива. Достатъчно основание да оспорваме резултата щяхме да имаме, ако бяхме първи. На втория не му отива да се оплаква.  иначе, има много въпроси, които бяха задавани още по време на изборите, на които няма отговор, вкл. как е конфигуриран софтуера на машините, как се оказа така, че лице, което е съветник на министър-председателя става консултант, върши някаква техническа работа към ЦИК. Питахме съвсем добронамерено - няма никакъв отговор", обясни Дончев.  
 
"Искам да дам един урок на всички политици, които коментираха предишнат версия на Плана за въстановяване и развитие. Той е 260 страници, той не може да бъде изчетен за един ден или за една нощ. Поздравления, че той е надграждане на стария план. Има неща, които са добри", коментира народният представител и зам.-председател на ГЕРБ Томислав Дончев. 
 
"Повече инвестиции в образование, в здравеопазване, повече инвестиции в иновации. Това е добре. Съжалявам за средствата за мелиорации, това е искане от самите селскостопански производители. Мерките за енергийна ефективност, в този режим, в който са предвидени, ще се случат много трудно или изобщо няма да се случат", прогнозира той.   

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени