Томислав Дончев: Шести път избори на лято е нечуван експеримент с демокрацията

Всеки трябва да направи компромис, изтъкна зам.-председателят на ГЕРБ

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

"Най-важното за страната е да има правителство с работещ парламент", каза заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в ефира на bTV.

 

Според него задачата сега е да се намери възможната и правилната политическа технология това да се случи. "Шести път избори на лято е нечуван експеримент с демокрацията, който не знаем до какво ще доведе", смята той.

 

"Вторият предлага на първия да го подкрепи и след това да действа в парламента като опозиция. Предложението беше вторият да има кабинет, а ние поискахме персоналния състав, което е нормално. Офертата е подкрепете ни да влезем във властта, после си изпълнявайте функциите на опозиция в парламента".

 

Всеки трябва да направи компромис, изтъкна зам.-председателят на ГЕРБ. "За да се стигне до съгласие, трябва да има споделена воля и от двете страни", подчерта той.

 

"Има и друга технология - сядаме и довършваме разговора по приоритети на програмата, след това се опитваме да селектираме отбор от експерти и личности, на които заедно имаме доверие", коментира още Томислав Дончев.

 

Според него, ситуацията е динамична и в последните 30 години в българската политическа история е имало подобни ситуации, където политиците са успявали да отстъпят от ината и от егото и в крайна сметка са успявали да сформират работеща конструкция, която да взима решения.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени