Томислав Дончев: Способни сме дори на компромиси, които носят щети

Според зам.-председателя на ГЕРБ трябва да се мисли нестандартно за сформирането на кабинет

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

"Има поводи за оптимизъм, има нива на единомислие. Проблем е инерцията от изборите. Смисълът на политиката е да се казват различни неща. Ние показваме че сме склонни да правим компромиси. Имаме няколко гласувания с над 120 гласа, което показва, че в това Народно събрание има някакви нива на единомислие. Големият проблем е политическият егоизъм и инерцията от изборите", коментира пред bTV заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

 

"Ние правим всичко възможно да има сформирано работещо правителство с действащ парламент. Това зависи от разговорите с всички. Имаме два проведени разговори през последния месец. Първият може да подкрепи втория - това е много трудно и с тежки щети, но за да стане трябва да има ясна програма. Ако искаш подкрепата, е важно да я заявиш. Това към момента не го забелязах", подчерта той.

 

"Има партии, които осмислят съществуването си, само с това, че са против нас и са негативно настроени. Ние показваме, че сме способни да правим компромиси, които дори носят щети. Правим всичко възможно, за да има работещо правителство, което да носи отговорност за всичко, което се случва в момента, да се бори с кризата и да управлява България в трудната ситуация. Необходим ни е действащ парламент", посочи още той. Според него разговорите вървят трудно и от един месец са проведени два такива официално пред камери.

 

"Нашата задача е да тестваме настроенията и очакванията. Трябва да мислим нестандартно".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени