Томислав Дончев: Това управление отказва да приеме реалностите

Тома Биков: Поради глупостта на Петков България е на път да пропусна шанс, който няма да се повтори

Трибунка на ГЕРБ
Трибунка на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

В кулоарите на Народното събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС обясни защо народните представители не се регистрираха за начало на парламентарния ден.


Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова обясни, че на проведения  председателски съвет е представена програма за седмичните заседания,  която е извън  обществения дневен ред, защото основният интерес на обществото е насочен към  предложенията по закона за държавния бюджет. 

 

ГЕРБ ще влезе в пленарната зала по важните за страната закони като този за държавния бюджет и свързаните с плана за възстановяване. Както и при обсъждането на френското предложение за Северна Македония.

 

Това обясни Атанасова, след като за втори пореден ден Народното събрание не събра кворум да започне работа. Тя призова без политически аргументи да се направи такъв дневен ред на пленарната зала, че да се приемат важните законопроекти.

 

По темата за Северна Македония Атанасова напомни, че се е наложило две опозиционни групи да внесат проекторешение по френското предложение, защото правителството не си е свършило работата. И настоя те спешно да се разгледат в парламента.

 

"Предложихме да има външна комисия , за да се обсъдят тези решения и да станат част от дневния ред на НС. Заседание на комисията по външна политика не е свикано. Председателят му не отговаря на обаждания. Ако външна комисия свика заседание обсъди и внесе утре ще бъдем в зала" - заяви тя.

 

Предложихме да се изРаботи дневен ред, който отговаря на обществените нагласи, всипки законопроекти които касаят пву.
За пву: Този законопроект е внесен за гласуване на първо четене и е внесен на 2 юни, нищо друго за пву няма внесено в нс.
Ние винаги ще бъдем в зала когато се касае за пву и средства по еврофондове 
.

Томислав Дончев допълни: "Това управление отказва да приеме реалностите". "Поради глупостта на Петков, България е на път да пропусна шанс, който няма да се повтори - да има позиция, която да позволи на РСМ и България да заживеят без граница помежду им.

 

Предложението отчита исканията на България и РСМ. Днес Петков отива на съвета без позиция, това е срамно за България и нелегитимно" - каза Тома Биков.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени