Томислав Дончев в "Панорама": Боя се, че и в този парламент кабинет няма да има

Той определи проектокабинета "Габровски" като правителство, което вече би действало, ако е бил преодолян политическия егоизъм

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

 Боя се, че и в този парламент кабинет няма да стане. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев от ГЕРБ в предаването "Панорама" по БНТ. Политическото напрежение в парламента и извън него противопоставя отделни групи от обществото, изкопани са огромни окопи между политическите сили, каза Дончев.

 

Той определи проектокабинета "Габровски" като правителство, което вече би действало, ако е бил преодолян политическия егоизъм. Този кабинет можеше да свърши работа, каза Дончев.

 

По думите му, ако няма логика ПП да подкрепи ГЕРБ, то няма логика и ГЕРБ да подкрепи мандата на ПП. В самата композиция на кабинета им като анонси няма логика. Николай Денков - министър-председател, Кирил Петков - министър на икономиката, Асен Василев - министър на икономиката, никаква логика няма, каза Томислав Дончев.


Допълни, че още от началото на този парламент са опитвали да намерят начин политическите сили да се обединят около евроатлантическите ценности, но има огромно недоверие.

 

"62,5% отиваме на избори", заяви Дончев. Той определи отношенията на ГЕРБ с президента като "институционални".

 

Висока е цената на пропуснатите възможности, което няма да доведе до нищо добре. Скъсването на доверието в системата ще има пагубни последствия, това ми е голямото притеснение, допълни заместник-председателят на ГЕРБ.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за реци

Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени