Томислав Дончев: За министър-председател или не ми е дошло времето, или е минало

Като резултат от лошото политическо говорене разделихме обществото на 2 половини - едната не вярва на машините, другата - на хартията, допълни той

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

Няма коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС, а само партии които не смятат, че трябва да се отнема правото на избор на технология за гласуване на гражданите. Като резултат от лошото политическо говорене разделихме обществото на 2 половини - едната не вярва на машините, другата - на хартията. Това каза пред NOVA зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по повод промените в Изборния кодекс.

 

Двете изборни технологии имат недостатъци и предимства, посочи бившият вицепремиер. И обясни, че това важи за всеки начин за гласуване. "Има партии, които смятат, че гражданите трябва да избират как да гласуват. Друга коалиция няма", отвърна той, запитан дали има хартиена коалиция. обясни, че гласуването трябва да е такова, че хората да имат доверие, че гласът им е отчетен правилно, а не е откраднат. 

 

Дончев изказа изумление си от говоренето на Кирил Петков и неговите спекулации. Оказва се, че докато Петков е говорил за Мариците и ТЕЦ-овете едно, по друга телевизия негов министър е казал друго.

 

Зам.-председателят на ГЕРБ добави, че по собствените му наблюдения, той оставал с впечатлението, че като че ли партиите не искат да управляват. Той се ангажира с процентна прогноза колко е вероятно да има редовен кабинет в рамките на това Народно събрание.

 

Но посочи, че трябва да има не някакво, а правителство със солидна подкрепа. Аз съм бил какъв ли не, но за министър-председател или не ми е дошло времето, или е минало, отвърна Дончев, запитан дали би могъл да е кандидатът на ГЕРБ за премиер.

 

Томислав Дончев отново повтори, че няма коалиция между ГЕРБ,  БСП и ДПС, защото е идеологически невъзможна и само ще докара още негодувание в обществото.

 

Той отбеляза, че са възможни предсрочни парламентарни избори. Според него е много рано да се обявява име за кандидат за кмет на София. "Има една година до местните избори, дотогава има да се случат много неща", каза той. Ротации ще има не само в София и Бургас, но Дончев не посочи къде.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени