Тошко Йорданов: 9 септември е черна дата в българската история, каквото и да разправяте

В нашата парламентарна група няма деца на партийни величия, добави той

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: БНТ

9 септември е черна дата в българската история, каквото и да разправяте.” Това заяви зам.-председателят на "Има такъв народ” Тошко Йорданов. Той разказа, че докато е бил ученик (НГДЕК, бел.ред.) е ходил на гости на децата на номенклатурата и някои са имали охрана на входа и прислужници. Девети септември е черна дата, каза Йорданов, докато депутатите от БСП му викаха от залата.

 

"Ясно е, че 9 септември не е дата, която обединява България. В нашата парламентарна група няма деца на партийни величия. Аз съм бил в гимназия, в която учех с деца на партийни величия и Корнелия Нинова го знае много добре. Ходил съм им на гости като бях ученик. Някои от тях имаха охрана долу на входа и домашни прислужници".

 

"От всеки друг съм очаквал декларация за 9 септември, но не и от ДБ, половината тук са деца на старата номенклатура. Част от вашите родители тази вечер ще празнуват. От тук нататък всяко изречение от ДБ трябва да го възприемаме като карикатура", каза Александър Симов от БСП по повод декларацията от името на ДБ за 9 септември, която прочете от парламентарната трибуна някогашният особено близък на Градския и Областния комитети на БКП в Разград комунистически прокурор Атанас Атанасов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени