Тошко Йорданов: Асен Василев направи бюджета на дреб

Петков е заявявал, че Весела Чернева отива от негово име на срещи, разкри той

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: Zonanews

Около момента с избирането на управител на БНБ се наруши комуникацията. Те знаеха много преди нашето предложение, че Каримански ще бъде наша кандидатура. Кирил Петков е обиждал Каримански освен в телефонен разговор и пред мен в МС. Това заяви в предаването "Седмицата" по Дарик председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. 

 

Асен Василев също направи подобно нещо, но него ще го разкажа друг път, защото касае мен. Те нямат усет за хора. Темата с РСМ не е популистка, а национална. Проблемът с РСМ ние го поставяме публично от 4 месеца, а на коалиционни съвети от 6 месеца. Това е тема, по която всички са единни. Предупредихме ги, че по тази тема ще счупят коалицията, а отделно Асен Василев направи бюджета на дреб, добави той. 

 

Петков се опитва да игнорира неспазването на договора с РСМ, коментира още председателят на ПГ на "Има такъв народ". " Той търси варианти да заобиколи договора и да вдигне ветото. На Петков не е нужно НС, за да се вдигне ветото и може еднолично да го направи. За намеренията на Кирил Петков има паметни записки и мейли".


Тошко Йорданов продъжли с разкритията, като съобщи, че Петков е заявявал, че Весела Чернева отива от негово име на срещи. Всичко, което казва Балабанов е вярно, допълни той. Йорданов каза, че това на листа показан от Балабанов е почерка на Кирил Петков. Той попита какъв е смисълът от конституцията, след като постоянно се нарушава, Петков я е нарушил още когато е бил назначен за служебен министър. 

 

В коалиционното споразумение има част и външна политика и тази част не се спазва, заключи Йорданов. "Те счупиха коалицията, неспазвайки споразумението. Ние това го твърдим от месеци, Трифонов имаше статуси, имахме изявления, външният министър каза, че има две външни политики, кое наше поведение е изненадващо", попита той.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени