Тошко Йорданов: Минчев излъга

Той предупреди, че ако се стигне до "червен картон" от страна на ИТН за коалиционните им партньори, ще е "брутално и ясно"

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: Zonanews

"Искам да отидете при господин Минчев и да го питате на кой коалиционен съвет не е имало представител на ИТН, защото той излъга. Господин Минчев, доколкото знам, е бил само на един коалиционен съвет извън парламента. То просто е така – това е истината, а той излъга.

 

Винаги е имало представители на ИТН на коалиционен съвет, независимо дали са в парламента или в Народното събрание. Винаги са присъствали. Питайте го, ще ми е интересно да чуя." "Искам да отидете при господин Минчев и да го питате на кой коалиционен съвет не е имало представител на ИТН, защото той излъга.

 

Господин Минчев, доколкото знам, е бил само на един коалиционен съвет извън парламента. То просто е така – това е истината, а той излъга. Винаги е имало представители на ИТН на коалиционен съвет, независимо дали са в парламента или в Народното събрание. Винаги са присъствали. Питайте го, ще ми е интересно да чуя".

 

Така лидерът на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов реагира пред bTV на думите на председателя на Народното събрание Никола Минчев, който каза, че ИТН не посещават срещите на коалиционния съвет. Йорданов се възмути и от друго - че в правителството имало хора, свързани с ГЕРБ.

 

В същия кабинет има и такива на ИТН, но Йорданов потърси отговорност от останалите: "В кабинета на Петков има хора свързани с ГЕРБ - питаме ги къде е борбата и разграждането на модела ГЕРБ. Има морален филтър, който би трябвало да имат политическите партии, които твърдят, че са там за разграждане на модела ГЕРБ.

 

Как ви звучи назначението на хора, свързани с ГЕРБ? Например Калина Константинова е била човек на ГЕРБ, съветник на Румяна Бъчварова. Има и депутати, назначения по министерства. Това е тяхна работа дали ще назначават хора от ГЕРБ, според нас не е морално". "Забелязвате ли какво правят ПП напоследък? Вместо да сме съсредоточени върху разграждането на ГЕРБ, текат вътрешни разногласия.

 

Говори се за ИТН, не се говори за ГЕРБ", каза още той. Преди два дни лидерът на ИТН Слави Трифонов обвини "Продължаваме промяната" в некомпетентност и че пазят ГЕРБ. По този повод сценаристът посочи, че "постът на Слави Трифонов беше преди два дни, няма как да кажа дали са ни чули или не.

 

Вчера на този коалиционен съвет беше обсъдено какво може да направим в този момент, а не както беше преди - излиза политически представител и говори наиузст". Според Йорданов антикризисният пакет с мерки срещу инфлацията е поредният случай, в който не е имало комуникация в коалицията: "Може хората да са в една стая и да не се чуват. Ако говорим, без да се чуваме, тогава няма комуникация.

 

Снощи за пръв път всички от управляващата коалиция седнаха да говорят за антикризисните мерки. Това е един от многото елементи, от който става ясно как работи управляващата коалиция. Това, че сме в една стая на колиционен съвет, не означава, че водим диалог". Той предупреди, че ако се стигне до "червен картон" от страна на ИТН за коалиционните им партньори, ще е "брутално и ясно".

 

"Първо, тя информацията излезе, че по въпроса за Северна Македония са водени два типа разговори с европейски партньори - едните на официално ниво с присъствието на външния министър, а другото на неофициално ниво - опит да се пренебрегне коалиционното споразумение. Не е сигурно, че ще се стигне до "червен картон", но ако се стигне, ще е брутално и ясно.

 

Всяко едно нещо в споразумението, което не се спази, е основание за прекратяване на коалицията", заяви Тошко Йорданов. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени