Тошко Йорданов: Никоя партия не може да е едноличен спасител и обединител

Ако политическите сили го играят самодостатъчно, пак отиваме на избори, заяви шефът на ПГ на ИТН

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: Zonanews

Ще се обърна към колегите в залата – току що всички положихме клетва. Повечето от вас положиха същата клетва в 49-то НС, но я нарушаваха, погазваха законите, променяха Конституцията и се ръководиха от собствените си партини интереси. Затова 70 процента негласуващи, ниска изилателна активност, ниско доверие. Това заяви в декларацията на ИТН пред парламента председателят на ПГ на партията Тошко Йорданов.

 

Народът беше прав – некадърните действия и бездействия направиха така, че хората да изпитват отвращение и срам. През цялата кампания от ИТН призовавахме да върнем здравия рзум. Става ясно, че това ще бъде все по-трудна задача- почти невъзможно е да се върне здравият разум там, където го няма, заяви Йорданов.

 

Вие, лидери на партии, направихте непремерени изказвания. Вие от ПП – партията на шарлатаните, излъчили едни от най-некадърните министър-председатели, изригна Йорданов.

 

Здравия разум го показаха резултатите от изборите – никой не може да бъде едноличен спасител и обединител. Никой няма право да поставя ултиматуми за каквото и да било. Никоя партия няма 121 гласа, за да поставя ултиматуми на другите партии. Всяка партия има същата тежест като всички останали. Когато липсва управление, държавата блокира. Здравият разум говори, че управление от сглобки не води до нищо добро, и по-добре да бъде свалено, отколкото да нанася вреда, подчерта той.

 

А имаме много проблеми – ненормални цени на ток и стоки, семейства във въглдобивната промишленост ще загубят работата си, проблеми с образованието и ненормалните цени на лекарствата. Всички тия проблеми имат реално решение – проблеми, коит да изпълни едно експертно правителство, недоминирано от тази или онази партия, доминирано само от експертиза. Нужно е опозиция, която да държи на земята всеки властимащ, бе категоричен шефът на ПГна ИТН.

 

Ролята на опозицията не е да говори общи приказки, отсече Йорданов. Ако повечето партии решат да го играят самодостътачнъи, пак ще минаваме пре чистилището на изборите, докато тук не се появят хора, която да осъзнаят какво е народен представител. Току що положихме клетва, време е да я изпълним, завърши Тошко Йорданов.

Още от "Политика"

Военното разузнаване обвини съветник на Денков в опит за вербовка. Атанасов прочете SMS на Венев: Гномът и дъртите ченге

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов на свой ред прочете от трибуната на Народното събрание СМС с неуточнен произход, според който службите искат да спрат реформата, пускайки компромати

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени