Тошко Йорданов: Няма да оттеглим кандидатурата на Петър Илиев

Титаните на морала предадоха протеста

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: bTV
"Изправи се БГ! Ние идваме!" предадоха протеста, заяви в предаването "Лице в лице" по bTV зам.-председателят на ПП "Има такъв народ" Тошко Йорданов във връзка с решението на формацията около Мая Манолова, "Отровното трио", ДБГ и Единна народна партия да гласува срещу проектокабинета на партията на Слави Трифонов. 
 
Йорданов коментираче по време на разговорите между ИБГНИ, ДБ и БСП е било договорено всичко и е имало важни неща, които да бъдат реализирани в полза на хората, но сега това няма да стане."Това включва съдебна реформа, преизчисляване на пенсиите и т.н. Сега тези неща няма да се случат, защото една от така наречената партии на протеста извърши предателство". По думите му "протестът се е разпаднал на тройки", а преди Манолова е "отнасяла благословии от протестиращите". Йорданов нарече лидерите на "Изправи се БГ! Ние идваме!" - Мая Манолова, Татяна Дончева и адвокат Николай Хаджигенов, "титаните на морала".
 
По думите му адвокат Хаджигенов се е "жертвал за министерско кресло", а на всичко е известно, че "Мая Манолова и Татяна Дончева са две дами с прекрасно комунистическо минало. Те са прекрасни морални авторитети, благодарение на които сводниците излизат от затвора с по-малки присъди, визирам поправката "Ванко 1". Попитан защо е преговарял с тези хора за подкрепа на проектокабинета на ИТН, след като е знаел всички тези неща за тях, Йорданов каза, че са виждали в тях потенциални партньори, защото "имаше по-голям враг - моделът "ГЕРБ".
 
Йорданов коментира обявеното от Корнелия Нинова искане да бъде сменен предложения за вътрешен министър Петър Илиев."Да сме казвали на другите какво да правят в партиите си? Да сме казвали какво да правят БСП? Всеки да си гледа своята формация", каза председателят на парламентарната група на"Има такъв народ". По-късно Йорданов отново потвърди, че ИТН няма да управлява, ако не получи подкрепа на така наречените партии на протеста. "Петър Илиев е един от нас. Работим заедно от времето, когато организирахме референдума. Той беше юридическото ни рамо тогава", заяви Йорданов.
 
По думите му Петър Илиев има адвокатска фирма, която е била избирана за кантора на година и това не "компания, която се занимава с обществени поръчки". Според него няма нищо лошо във факта, че Петър Илиев е почетен консул на Барбадос, този пост няма никакви юридически измерения и тази карибска страна не е офшорна зона, може да е била в черен списък на ЕС, но вече е извадена оттам. Що се отнася до твърденията, че в книгата си Петър Илиев е плагиатствал от своята колега доц. Киселова, според Йорданов дали това е така може да реши само съда, а е странно, че засегната страна шест години не предприела нищо. Решенията на етичната комисия в СУ, по думите му, нямат стойност, защото в нея участват засегнати страни в този казус.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени