Тошко Йорданов: Няма нужда да се лъжем, че НС ще изкара мандата си

Внасяме промени в Изборния кодекс и такива за субсидия от 1 лев на глас, каза още зам.-предсдателят на ИТН

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: Zonanews

Имаме парламент, който е различен от всички предишни. Той е различен, защото закъсня с 6 месеца, а закъсня - защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта. Това заяви Тошко Йорданов, зам.-председател на "Има такъв народ", от трибуната в НС. "Няма нужда да се лъжем, това Народно събрание едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат. Но се поставя пред него една промяна и то задължителна - промяна в Изборния кодекс", каза още Йорданов и допълни, че трябва да се махне ограничението за секции в чужбина, българите зад граница да могат да гласуват по пощата, да има 100% машинно гласуване и да се разпусне ЦИК. "Веднага трябва да се назначи нова комисия", смята той.

 

Още днес групата на "Има такъв народ" ще внесе в Народното събрание промени в Изборния кодекс и такива в Закона за политическите партии, с които субсидията за партиите да стане 1 лев на глас. Това обяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в словото си при откриването на 45-ото народно събрание. Той се обърна не само към колегите си и присъстващите в пленарната зала, но и към гражданите, които са извън нея.

 

"Имаме парламент, който е различен от всички предишни - той закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказаха да изпълнят една от основните процедури в демокрацията - предсрочни избори. Различен е, защото в него има представители на хората, които протестираха 1 година. Има депутати в дясната част на залата, и в лявата, които бяха на жълтите павета да протестират, и които ядоха бой от полицията, каза Йорданов. Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат. Не е ясно колко ще изкара. Ще работи толкова, колкото трябва и това ще стане ясно съвсем скоро, каза още Йорданов. Но основната задача пред парламента била задължителната промяна в Избирателния кодекс".

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени