Тошко Йорданов: Петков и Василев създадоха нов вид корупционни схеми

По думите му е възможно "Има такъв народ" да е опозиция в новия парламент

Тошко Йорданов, ИТН
Тошко Йорданов, ИТН Източник: Zonanews

ГЕРБ и "Продължаваме Промяната" действат по един и същ начин, с едни и същи методи. Това заяви в студиото на "Здравей, България" Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

 

"Те играят един и същ танц. Кирил Петков и Асен Василев създадоха в това правителство нов вид корупционни схеми. Ако двамата се опитват да си играят на цитати от "Илиада" за Троянската война, искам само да им напомня как завършва тя и как гърците сриват Троя със земята.

 

Тук идва другият въпрос - коя го играе хубавата Елена, кой е Парис и кой е излъганият от любовта на живота си Менелай в цялата тяхна метафора?", каза още той.

 

По думите му ИТН е единствената партия, която показа лицемерието в парламента.

"Що се отнася до репликите, които ръсят за следващия кабинет, първо нека минат изборите, второ да видим дали изобщо ще може да се състави нещо без ИТН.

 

Трето, всички говорят срещу нас. Задайте си въпроса защо - защото сме единствените, които показахме какво се случва вътре и показваме лицемерието", допълни Йорданов.    

 

И допълни, че когато ИТН са били първа политическа сила, не са срещнали подкрепа.

"Ще постъпим по същия начин, както досега. Това, което сме обещали, ще се опитаме да го направим. Ще си държим на думата. Влязохме да премахнем "модела ГЕРБ", направихме  го.

 

Влязохме и казахме, че няма да участваме в схеми и лицемерие, направихме го. Казахме, че ще спазваме коалиционното споразумение, спазихме го. Нарушиха го ПП.

 

В следващия кабинет, ако има достатъчно разумни формации, естествено, че ще участваме", каза още депутатът. По думите му е възможно "Има такъв народ" да е опозиция в новия парламент.

 

"Обективно погледнато партньори може да сме само с ПП, БСП и ДБ, колкото и да не ни се иска", каза още той.

Още от "Политика"

ГЕРБ на срещата с КНСБ: Част от кризите в България не са вносни, а домашни, резултат са от политиката на определени парт

Прогнозата ми е, че или войната в Украйна ще приключи бързо с много големи неприятни ефекти, или ще продължи дълго, добави Томислав Дончев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени