Тошко Йорданов: Петков, Василев и ПП извършват политически рекет върху ИТН

На всичкото отгоре си позволяват да правят намеци, че там има далавера, която ние едва ли не ще вземем и ще продължим като ГЕРБ, заяви той

Тошко Йорданов, ИТН
Тошко Йорданов, ИТН Източник: Zonanews

"Г-н Каримански е кандидат на "Има такъв народ" за гуверньор на БНБ и и ние стоим зад тази кандидатура". Това заяви Тошко Йорданов пред журналисти преди началото на коалиционния съвет, съобщи БНТ.

 

Йорданов обвини премиера и "Продължаваме промяната" в политически рекет. 

"Слушах изявлението на министър-председателя и това, което правят Кирил Петков, Асен Василев и ПП, точната дума е рекет - политически рекет върху ИТН, върху Министерството на регионалното развитие, рекет върху всеки един шофьор - говоря за строителните фирми. На всичкото отгоре си позволяват да правят намеци, че там има далавера, която ние едва ли не ще вземем и ще продължим като ГЕРБ", заяви той.

 

Решението за изплащането на половината от заплатите на пътните строители е по идея на министър-председателя и е било подкрепено от финансовия министър да влезе в НС, заяви Йорданов. Подчерта, че текстът е редактиран лично от Кирил Петков и Лена Бориславова, което няма нищо общо с ИТН и МРРБ.

 

"Оттук нататък тези пари да ги отпуска Министерски съвет с решение и това да не е в МРРБ. Да обясня, че това са милиард и нещо неплатени заплати за извършена дейност - Асен Василев искаше МРРБ да ги дава от собствения си бюджет, въпреки че това не е е предвидено там", коментира още Тошко Йорданов.

 

Сега ще се кача горе и ще предложа на коалиционния съвет всички големи плащания в държавата да се одобряват от специална комисия в Народното събрание, добави Йорданов.

Още от "Политика"

Военният министър Запрянов обеща допълнителни количества излишно въоръжение за Украйна

България ще продължи да подкрепя усилията на ЕС и НАТО за осигуряване на Украйна с цялата необходима техника с цел укрепване на отбранителите й способности, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени