Тошко Йорданов: Правим правителство и продължаваме да "изчегъртваме" наследството на ГЕРБ

Преференциите са уродлива форма на мажоритарен вот, убеден е той

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: bTV
Не мога да се възприема като зам.-председател на ИТН и политик. Тези, които се възприемат като политици, са доста неприятни хора. Надяваме се с останалите партии извън ГЕРБ и БСП да успеем да съставим правителство, за да започнем да работим по политиките и по изчегъртването на ГЕРБ като наследство. Това каза в ефира на bTV Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН. 
 
Той каза, че по време на предизборната кампания всички партии са конкуренти, но било логично след изборите с една голяма част от тях да станат партньори. По думите му е логично и с ПП "Продължаваме промяната" да бъдат партньори въпреки, че те повдигнаха огромния скандал с двойното гражданство на Кирил Петков. Той увери, че дори КС да се произнесе, че е имал двойно гражданство и е нарушил Конституцията, то това нямало да повлияе на политическото им партньорство. 
 
Решението на КС е важно за всички българи, защото имаме бивш министър, който най-вероятно е излъгал и е попълнил декларация с невярно съдържание. Ако се окаже така, указът, с който е назначен, ще се окаже противоконституционен и ще паднат всички актове, добави Йорданов. "За партньорство на политическо ниво - няма да бъде пречка. Там има политически цели, които се постигат на ниво субекти", дълбокомислено заключи Тошко. 
 
Бившият депутат от ИТН Галина Иванчева твърди в социалните мрежи, че всички членовете на партията са принудени да подписват декларация, че се отказват от преференциите си на изборите. Тошко Йорданов отказа да каже дали това е така. 
 
"Всяка политическа партия си има вътрешни правила. Ние имаме джентълменско споразумение да не играем с преференции, защото това е уродлива форма на мажоритарен вот. "Няма да отговоря на въпроса за декларациите, вътрешните правила са вътрешни, защото засягат определени партийни членове", каза Йорданов.
 
"Като гражданин мисля, че зеленият сертификат в този му вид и въведен по този начин, доведе до хаос. При 20% ваксинирани и отказ за признаване на преболедуване обричаш 80% от хората на глад. Хаосът идва от там, че здравната ни система е абсолютно неработеща", коментира зам.-председателят на ИТН.
 
И добави, че проблемите с COVID-19 не са заради зеленият сертификат, а идват от състоянието на здравната система. "не е логично при 5000 болни да стигнем до колапс на болниците", каза Тошко Йорданов, който се изяви и като познавач на тази специфична система. 
 
"Защо ИТН трябва да имаме позиция? Ние нямаме пълната информация. Би било логично да се признават антителата на хората, ако ги имат, както и Т-клетъчният имунитет", продължи той..
 
Той не пропусна да завърти втръсналата опорка, че ГЕРБ са виновни за всичко.
 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени