Тошко Йорданов след консултациите при Радев: Коалиция няма да правим, правителството ще бъде на ИТН

По мое разбиране от декларации на ДБ, ИБГНИ, ДПС и БСП нещата са едни и същи за всички, добави той

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: Novini.bg

По основните приоритети, които ние имаме и които президентът смята за важни, нямаме разминавания. По мое разбиране по декларациите от останалите политически партии – ДБ, "Изправи се БГ! Ние идваме!", до голяма степен БСП, както и ДПС, нещата са едни и същи за всички, независимо от отделните политически акценти. Това заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов след консултациите при Румен Радев за съставяне на кабинет.

 

"По мое разбиране от декларации на ДБ, ИБГНИ, ДПС и БСП нещата са едни и същи за всички. Ако успеем да стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете да има кабинет са големи", каза още Йорданов. 

 

"Ако успеем да стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете да има кабинет са добри. Според това как ще протекат консултациите, ще стане ясно дали ще има предсрочни избори или ще има кабинет", прогнозира той. 

 

"Факт е, че започват консултации още от днес. Според това как ще протекат ще видим и за кабинет", коментира Йорданов. "Не търсим подкрепа от останалите партии, ще говорим на практична основа, защото отговорността е наша", добави председателят на ПГ на ИТН.

 

Съставът на Министерския съвет също е наша отговорност, нямаме коалиция тук, категоричен бе Йорданов. "Партньор значи да си в коалиция с някого, а ние в коалиция няма да влизаме", съобщи Тошко Йорданов.

Още от "Политика"

ГЕРБ: Бойко Рашков е шеф на предизборния щаб на Радев, да отговори кой е заплашвал Спецов! (ВИДЕО)

Румен Спецов пет пъти е изпращал уведомления до "сламения човек", на когото е продал фирмата си със задължения, за да издължи на хазната тези 1,5 млн. 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени