Тошко Йорданов след консултациите при Радев: Коалиция няма да правим, правителството ще бъде на ИТН

По мое разбиране от декларации на ДБ, ИБГНИ, ДПС и БСП нещата са едни и същи за всички, добави той

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: Novini.bg

По основните приоритети, които ние имаме и които президентът смята за важни, нямаме разминавания. По мое разбиране по декларациите от останалите политически партии – ДБ, "Изправи се БГ! Ние идваме!", до голяма степен БСП, както и ДПС, нещата са едни и същи за всички, независимо от отделните политически акценти. Това заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов след консултациите при Румен Радев за съставяне на кабинет.

 

"По мое разбиране от декларации на ДБ, ИБГНИ, ДПС и БСП нещата са едни и същи за всички. Ако успеем да стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете да има кабинет са големи", каза още Йорданов. 

 

"Ако успеем да стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете да има кабинет са добри. Според това как ще протекат консултациите, ще стане ясно дали ще има предсрочни избори или ще има кабинет", прогнозира той. 

 

"Факт е, че започват консултации още от днес. Според това как ще протекат ще видим и за кабинет", коментира Йорданов. "Не търсим подкрепа от останалите партии, ще говорим на практична основа, защото отговорността е наша", добави председателят на ПГ на ИТН.

 

Съставът на Министерския съвет също е наша отговорност, нямаме коалиция тук, категоричен бе Йорданов. "Партньор значи да си в коалиция с някого, а ние в коалиция няма да влизаме", съобщи Тошко Йорданов.

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени