Това не е фейк! Румен Радев: За 2-3 години въоръжените сили са се развили с темпове, непознати от последните десетилетия

Румен Радев нямаше да е себе си, ако не беше намерил нещо, върху което да упражни вродения си уклон към отрицание и хейт. Този път за т.н. "нальот" - ужасен русизъм, който продължава масово да се изолзва във ВВС

Румен Радев и Красимир Каракачанов
Румен Радев и Красимир Каракачанов Източник: МО

Състоянието и развитието на въоръжените сили обсъдиха на двудневната конференция на началника на отбраната висши военни и политици. Днес, за да изслушат доклада на адмирал Емил Ефтимов, присъстваха Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Изводът е, че в условията на пандемия, продължаваща да остарява техника и продължаващ недостиг на финансов ресурс, армията и тази година е изпълнила конституционните си задължения. 
"Голяма част от тези процеси са в ход благодарение на упоритата работа на ръководството на Министерството на отбраната, на Щаба на отбраната, на всички командири от Българската армия и мога да изразя със задоволство, че за последните 2-3 години въоръжените сили се развиват с темпове - непознати от последните десетилетия. И мога да поздравя министъра на отбраната с това, че с неговата много активна работа именно това изискване човешкият фактор, военно-служещият да бъде във фокуса на развитието на въоръжените сили има сериозен напредък. Има напредък и започнаха процесите на модернизация", заяви Радев, съзнателно пропускайки ролята на премиера и цялото правителство в тези постижения.

Румен Радев нямаше да е себе си, ако не беше намерил нещо, върху което да упражни вродения си уклон към отрицание и хейт. "В същото време изразих и своето безпокойство от някои тенденции, които не са в интерес на развитието на въоръжените сили. Това е на първо място застрашителното продължаване на намаляването на нальота на летците, които охраняват въздушното пространство. То е въздушното пространство на НАТО. Нальотът продължава да бъде опасно малък. И аз очаквам енергични действия така, че този проблем, както не веднъж съм го казвал, да бъде решен в максимално кратко време. Знам, че е трудно, но трябва да се прави всичко възможно. Има опасност учебната ни авиация тази година да остане без самолети, което обезсмисля проекта за изтребители", допълни Радев.

2% от военнослужещите в българската армия са заразени с коронавирус, стана ясно от думите на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Той даде обещание, че проектите за модернизация ще продължат и през тази година, с изключение на този за закупуването на бронирани машини за сухопътни войски, който трябва да бъде променен.

Още от "Политика"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени