Това се казва "Промяна" - министърът на транспорта търси "анализатори" с обява във фейсбук рано сутрин

Разголена е за пореден път по безапелационен начин пълната кадрова безпомощност на екипа на "Просто Киро"

Николай Събев
Николай Събев Източник: Facebook
Министърът на транспорта Николай Събев, известен повече като "голият дядо от Еконт", е написал странен пост в днешната ранна утрин. "Търся способни хора да анлизират данни", пише в профила си Събев. 
 
Очевидно не се шегува, а и що за шега на действащ министър може да е това. Без съмнение "Промяната", толкова настоятелно и кресливо прокламирана се състои в това - да се събират от кол и въже вскакви екзепляри, вкл. чрез подобни инфантилни съобщения в социалната мрежа. Не е трудно да си представи човек в какво ще се превърне министерството на транспорта с подобни, меко казано, непрофесионални методи за HR.

Отговорите на абсурдните опити за "кастинг", провеждани от Събев са не по-малко кафкиански: "
Повече от 15 години опит в това в Охайо, САЩ, но мога да работя само във Варна, дистанционно и на непълен ден. Ако с нещо мога да бъда полезна, съм насреща", пише потребител  име Svetlana Savova. 
 
На въпрос на потребител с име Симеон Илиев, който резонно пита този подбор не се ли прави от софтуер, с въведени данни, Николай Събев се прави на много знаещ и изтърсва следния отговор: "Симеон Илиев финалното агрегиране е изкуство . Само човешкият ум го може ." (спазена е пунтуацията на автора, бел. ред.)
 
Отговор на Николай Събев
Отговор на Николай Събев Източник: Facebook
Това е наистина скандално, защото разголва за пореден път по безапелационен начин пълната кадрова безпомощност на екипа на "Просто Киро" и показва, че управлението на страната е поверено на самозванци, които нямат елементарни умения за публично управление. Въпреки хвалбите за "способностите" им и "образоваността" им! Вятър!
 

Още от "Политика"

Владислав Горанов: Вероятно другата пролет пак ще сме на избори. Лошото е, че не виждам много принципни играчи на полит

"От височината на президентството ще е дребнаво, ако Радев тръгне да се саморазправя с тези, които той субсидира със своя авторитет, но и не бива да допуска тяхната сметка да се пише на неговото правителство и да мълчи", казва Горанов

Прочетете повече прочетете повече

Виктория Георгиева: Избирателите не търсят промяна (колкото и да ни се внушава друго), а стабилност

" От общо явяване с ПП интерес имат само ДБ, а ПП имат най-много какво да губят, поради което не им трябва и такъв воденичен камък на шията" - смята Георгиева

Прочетете повече прочетете повече

Руслан Стефанов, главен икономист в Центъра за изследване на демокрацията: Остава впечатление, че е решено да ни върнат

По думите му, в последната половин година "Газпром" ефективно изнудва Европа като непрекъснато намалява доставките на газ, така че да предизвика тези шокови нараствания на цените

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени