Това се казва "Промяна" - министърът на транспорта търси "анализатори" с обява във фейсбук рано сутрин

Разголена е за пореден път по безапелационен начин пълната кадрова безпомощност на екипа на "Просто Киро"

Николай Събев
Николай Събев
Министърът на транспорта Николай Събев, известен повече като "голият дядо от Еконт", е написал странен пост в днешната ранна утрин. "Търся способни хора да анлизират данни", пише в профила си Събев. 
 
Очевидно не се шегува, а и що за шега на действащ министър може да е това. Без съмнение "Промяната", толкова настоятелно и кресливо прокламирана се състои в това - да се събират от кол и въже вскакви екзепляри, вкл. чрез подобни инфантилни съобщения в социалната мрежа. Не е трудно да си представи човек в какво ще се превърне министерството на транспорта с подобни, меко казано, непрофесионални методи за HR.

Отговорите на абсурдните опити за "кастинг", провеждани от Събев са не по-малко кафкиански: "
Повече от 15 години опит в това в Охайо, САЩ, но мога да работя само във Варна, дистанционно и на непълен ден. Ако с нещо мога да бъда полезна, съм насреща", пише потребител  име Svetlana Savova. 
 
На въпрос на потребител с име Симеон Илиев, който резонно пита този подбор не се ли прави от софтуер, с въведени данни, Николай Събев се прави на много знаещ и изтърсва следния отговор: "Симеон Илиев финалното агрегиране е изкуство . Само човешкият ум го може ." (спазена е пунтуацията на автора, бел. ред.)
 
Отговор на Николай Събев
Отговор на Николай Събев Източник: Facebook
Това е наистина скандално, защото разголва за пореден път по безапелационен начин пълната кадрова безпомощност на екипа на "Просто Киро" и показва, че управлението на страната е поверено на самозванци, които нямат елементарни умения за публично управление. Въпреки хвалбите за "способностите" им и "образоваността" им! Вятър!
 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени