Той идва и води ада след себе си! Иконоборецът Слави Трифонов пред в. "Монд"

ЕС да стане обща държава, ще уволня Гешев, бъдещият премиер да знае езици, казва сатанистът

Слави Трифонов
Слави Трифонов Източник: Zonanews

Слави Трифонов от новообразуваната партия  "Има такъв народ", който избягва всякакви изяви пред български медии, е дал интервю за френския "Монд". Тезите, които изказва в това интервю са пред специалния пратеник на "Моннд" Жан Батист Шастан са крайно нелепи, объркани и с потенциал да причинят истинска национална катастрофа. Съдете сами - чалга певецът предпочита "трансформиране на ЕС в държава, отколкото да остане съюз на различни държави". Нека го кажем директно - Слави Трифонов планира закриване на държавата България. Той казва едно към едно, че е за пълен отказ от национален суверенитет. Той, който с лекота обвинява други лидери в национално предателство (без никакви аргументи), очевидно е готов на такова. И понеже е крайно арогантен си признава, без да му мигне окото.

 

Интересен и даже опасен е мотивът му за това предложение - за да "се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария", която се противопоставя на джендър-идеологията. Трифонов призовава "твърдо" да се отговори на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на ексцесиите на Виктор Орбан. Представете си ИТН като управляваща партия и какво ще последва в отношенията на България с тези и други страни при подобна визия за правене на балканска и европейска политика. Отстраняването на главния прокурор Иван Гешев ще е сред първите задачи на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, ако партията му спечели предсрочните избори на 11 юли. поредно признание от чалга певецът, че не знае елементарни неща за това как функционират различните власти в България. Но защо да го интересява - нали се кани да закрива държавата! "Столът му е твърде голям за него”, казва той пред френския в. "Монд” в статия със заглавие "Слави, певецът, който обръща нагоре с краката българската политика”. Разговорът е воден на 21 юни в офиса на продуцентската компания на Трифонов в София.

 

Статията, публикувана днес, е озаглавена "Слави, певецът, който обръща нагоре с краката българската политика". Но в нея няма актуални снимки от разговора, защото Трифонов е отказал да бъде сниман. Авторът определя Слави Трифонов като проевропеец и иконоборец и допълва, че той е един от фаворитите за спечелване на изборите в неделя. Според автора той трудно седи на дивана в обширния си кабинет, а на стената са подпрени патерици, като обяснението му е, че "Имах счупване, от което трудно се възстановявам". Журналистът на "Льо Монд" Шастан допълва още, че домакинът му е бил със "сиво-синкава кожа", както и че в София упорито се носят слухове за здравословното му състояние, особено след като отдавна не се е появявал публично в столицата.

 

Ето и фрагменти от статията, публикувана в изданието:

"Човекът, чиито редки изяви цяла България очаква с нетърпение, посрещна екип на "Льо Монд" в седалището на телевизионната си продуцентска компания в сърцето на София. В офисите на "7/8" – студиото кръстено на ритъма на балканската музика, която го превърна в национална звезда, в допълнение към кариерата му като телевизионен водещ. По стълбите към офиса му са наредени снимки в доста странни тоалети. На 54 години Станислав Трифонов, когото българите наричат ​​просто "Слави", се мъчи да застане на диван в големия си офис. До него, обаче, има патерица. "Имах фрактура, от която имам проблеми с възстановяването", уверява ни той. Но здравословното му състояние е обект на постоянни слухове в България, защото той почти не се появява в публичното пространство. Трудно е да се повярва, че този човек, облечен в анцунг, с обръсната глава и сиво-синава кожа, който отказва да бъде сниман, се е превърнал в основния претендент за спечелването на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 11 юли в тази страна със 7 милиона жители, известна като най-бедната и корумпирана в Европейския съюз. Но когато става дума за корупция, Слави сяда и стреля директно в очите на събеседника си."Имаме брилянтни закони, но те не се прилагат. Трябва да възстановим съдебната система ", казва той. Ако спечели, Станислав Трифонов обещава, наред с други неща, да уволни главния прокурор, обвинен в затваряне на очите за корупцията. "Столът му е твърде голям за него", твърди Трифонов.

 

По време на демонстрациите миналото лято протестираха стотици хиляди българи и младежи, завръщащи се от чужбина и тяхното мнение трябва да се вземе предвид, твърди Трифонов. Неговата програма, казва той, се основава преди всичко на три стълба: преминаване към мажоритарна избирателна система, въвеждане на електронно гласуване и намаляване на финансирането на политическите партии от 8 на 1 лева за получен глас, продължава статията в "Монд". И трите бяха подкрепени в референдум през 2016 г., резултатът от който не бе признат поради ниски активност и този неуспех - "Политическата класа не го хареса" - е основният му мотив да се заеме с политика. Трифонов води предизборна кампания с редки появи на телевизионния си канал или с кратки текстове във "Фейсбук", като избягва всякакви дебати и интервюта за българските медии, обяснява "Монд" на читателите си. "Бил съм всеки ден по телевизията през последните 25 години. И ако българските медии бяха свободни, щях да разговарям с тях, а не с вас", казва той на френския репортер. Питан за думите на заместника си, че към журналисти от обществената телевизия трябва да се прилагат средновековни закони с отсичане на ръце, той отговаря, че това е било "безсмислица, която беше преиначена".

 

За обвиненията от опонентите му, че е популист, той отвръща, че "те дори не знаят, че тази дума произлиза от "народ". "Той е във всекидневните на хората от 20 години, цяло поколение израсна, гледайки го всяка вечер по телевизора. За много българи той не просто е популярен, той е част от семейството им", обяснява популярността му Весела Чернева от Европейския съвет за външна политика. "Слави казва за себе си, че като телевизионен водещ, влязъл в политиката, "можем да го сравняваме с Бебе Грило, основателят на италианското движение "Пет звезди", с украинския президент Зеленски или с Доналд Тръмп. Резултатът не винаги е убедителен, но се вписва в духа на времето - особено силно подхранван от ендемичната корупция в България - благодарение на което любими стават най-невероятните кандидати", разказва още "Монд". Трифонов твърди, че неговите примери в политиката са Маргарет Тачър, Роналд Рейгън и Еманюел Макрон. Вероятно така се опитва да лобира френският президент да приеме "Има такъв народ" в групата на либералите "Обнови Европа" в Европейския парламент. Бивш служител на Европейската комисия казва за изданието че "Слави е напълно проевропейски настроен", както и че популизъм може да се победи единствено с популизъм.

 

В интервюто Трифонов казва, че е за приемането на еврото, както и че "пътят на България е да е безусловно член на НАТО и ЕС". След което уточнява, че "не можем да избягаме от историята си, благодарни сме на Русия, но времената се промениха". Лидерът на ИТН се обявява за "трансформиране на ЕС в държава, отколкото да остане съюз на различни държави", както и призовава "твърдо" да се отговори на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на ексцесиите на Виктор Орбан. Законът в Унгария, забраняващ да се говори на малолетните за хомосексуалността, по-скоро "ни дава доказателство", че "ЕС трябва да бъде държава", за да "се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария". След което Трифонов се въздържа да защити ратифицирането на Истанбулската конвенция в България, понеже "това не е приоритетна тема". Трифонов не е сигурен, че ще събере достатъчно гласове от партиите на протеста за мнозинство в парламента, което да е срещу статуквото на социалистите и партията на Бойко Борисов, но е сигурен, че не иска да е министър-председател. Той повтаря пред "Монд" известната си теза, че не се стреми към властта и че може да бъде отговорен без да заема пост в управлението. (Жан-Батист Шастан веднага тълкува това като оставяне на отворена вратата за президентските избори тази есен.) Бъдещият премиер трябва да е с профил, различен от моя. Трябва да е някой, който е учил, говори чужди езици и достойно представя България, описва Трифонов, като допълва, че "разбира се, че има предвид едно име".

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени