Трети ден в опит да бъде избран председател на Народното събрание

Два дни депутатите правиха поредица от неуспешни опити за избор на председател

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

Ден трети на първото заседание на парламента в опит да бъде избран председател. Въпреки отстъпките на първите 2 политически сили ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната" формула не беше намерена, кандидатура не беше гласувана.

 

Два дни депутатите правиха поредица от неуспешни опити за избор на председател. Партиите на няколко пъти се събираха на председателски съвети, но единственото постигнато на тях беше успокояване на тона на разговорите. В течение на деня ГЕРБ-СДС оттегли своя кандидат Росен Желязков от надпреварата, но и това не реши кризата.

 

"Възраждане" също оттеглиха номинацията на юриста Петър Петров. В емоционална реч Вежди Рашидов, който като доайен в 48-то НС води заседанията, оттегли своята номинация за постоянен председател на парламента.

 

 Корнелия Нинова каза от парламентарната трибуна, че партията ѝ отново номинира Кристиан Вигенин. ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната" решиха да не издигат други кандидатури за поста. От "Възраждане" предложиха Цвета Рангелова, а от ДПС продължават да стоят зад кандидатурата на Йордан Цонев.

 

Така беше обявена дълга почивка и днес в 10:00 часа обсъждането на кандидатите продължава за трети календарен ден.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени