Трифонов предлага за вътрешен министър на натовска България ченге от ДС, клело се във вярност на БКП и Съветския съюз

Не е ли време да се приеме закон, подобен на закона "Магнитски", който да изстърже прикачния инвентар на Държавна сигурност от българския публичен живот

Николай Радулов като офицер от ДС
Николай Радулов като офицер от ДС Източник: Zonanews

Антон Тодоров

Чалга певецът Трифонов предлага за силов вицепремиер и министър на вътрешните работи бивш кадрови служител на мракобесната Държавна сигурност. Става дума за лицето Николай Радулов, който е бил член на БКП, после беше лансиран от СДС, след това стана кадър на Барековата партия "България без цензура", а сега вече е в "Има такъв народ". 

 

Най-скандалното изглежда се крие в неговото минало на щатен служител на ДС. Николай Радулов, който ще трябва да управлява едно изключително важно министърство, при условие, че правителството получи подкрепа в НС, е човек, който се е клел във вярност на БКП и дружбата със Съветския съюз, както се вижда от неговата клетвената декларация, съдържаща се в личното му кадрово дело от ДС. 

 

Николай Радулов се е клел във вярност на БКП и Съветския съюз
Николай Радулов се е клел във вярност на БКП и Съветския съюз
Източник: Zonanews

Интересен въпрос е как ще погледнат на тази персона нашите евроатлантически партньори и съюзници? Не е ли време да се приеме закон, подобен на закона "Магнитски", който да изстърже прикачният инвентар на Държавна сигурност от българския публичен живот?

Нека отворим архивите на някогашната мракобесна ДС и видим какво е правил офицерът от ДС Радулов, какви "успехи" е постигал през 80-те г. на миналия век, провалял ли се е и какви "постижения" е имал, когато е бил кадрови служител репресивната ДС. И на какво отгоре днес ще ни го представят под вънкашност нова и бездарие старо за силов вицепремиер и вътрешен министър. 

 

Ето какво пише в личното му кадрово дело /ЛКД/:

"Бил отговорник за комсомолската група в отделение ДС и секретар на офицерското комсомолско дружество. Др. Радулов от началото на 1985 г. е секретар на УК на ДКМС при Ленинско РУ на МВР...Лейт. Радулов членува в БКП от 1983 г. Включва се активно в мероприятията на ППО. Избиран е за секретар на офицерското комсомолско дружество при РУ и за секретар  на УК на ДКМС. Член е на Президиума на Ленински РК на ДКМС...От ръководените 13 агенти над 2/3 са вербовани от него като болшинството са от младежки среди, имащи възможност да долавят и подават сигнали за негативни прояви от най-различен характер. Тези възможности обаче не се използват в пълен обем, поради което значителна част от агентурата е слабо продуктивна. Оттук и малкия брой на сигналите, по които работи др. Радулов и активните дела на производство при него. Причините за това са от чисто субективен характер и се коренят в изградения неефективен стил и метод на работа. Преди всичко това е липсата на целенасоченост и конкретност в работата с агентурата, неритмичност на срещите, недиференциран подход в работата с всяки сътрудник.
В работата по делата не влага оперативно майсторство и комбинативност, поради което по водените през атестационния период 4 дела почти не е включил своя агентура. Няма активност и настъпателност, която да съответства на напегнатата оперативна обстановка. Работи по-добре по линия на общата профилактика като използва вооенно-полевите лагери за средношколците…Съществуващата вътре в него класова омраза към противника не може да намери реализация в практическата му работа и най-вече в работата му по активните дела на оперативен отчет. Ето защо в болшинството случаи въпросите на агентурно-оперативната работа се разглеждат и решават от него в чисто теоретичен план. Необходимо е др. Радулов да измени коренно подхода си при решаване на задачите, за се стреми да постигне пълно покритие и единство между теория и практика, между думи и дела. В противен случай въпреки потенциалните възможности, които притежава, ще се обезличи като оперативен работник агентурист".

Край на цитата! След подобни "успехи" и "постижения" на "проф."-ченге от ДС, аз не бих го допуснал да работи като портиер, камо ли да стане вицепремиер и МВР министър. Абсурдно е! Чалгарско, твърде чалгарско! Преди година същият бивш офицер от ДС Николай Радулов се жалваше, че в България се връщали методите на ДС. Абсурдна история, но тя е такава, защото част от сънародниците ни съучастват в нея, докато гласуват за подобни омерзителни типове и техните промоутъри! Просто е – бойкотирайте ги! Но първо ще се насладим на провала им - няма как да се мине без това! Останете на представлението, зрелището ще си заслужава!

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС``
Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС```
Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС````
Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС`````


Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС``````
Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС
Източник: Zonanews







Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени