Тримата служебни министри Петков, Василев и Денков не харесали програмата на Трифонов

ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период

Кирил Петков и Асен Василев
Кирил Петков и Асен Василев

Тримата служебни министри - Асен Василев на финансите, Кирил Петков на икономиката и Николай Денков на образованието не са харесали програмата на Слави Трифонов и предложеното от него правителство с премиер Николай Василев. Заради това и са отклонили предложението да влязат в кабинета на Слави Трифонов. Това стана ясно от съвместно прессъобщение, изпратено от тях до медиите.

"Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство. Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата. Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!", се казва в изявлението на Василев, Петков и Денков.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени