Цецка Бачкова: Напускам това, в което се превърна партия ДСБ, за да остана вярна на своите принципи и на идеологията на десните хора

"Взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя" - написа тя

Цецка Бачкова
Цецка Бачкова

Цецка Бачкова написа във фейсбук профила си причините да напусне ДСБ, а те са същите, отблъснали множество симпатизанти, стояли зад ДСБ заради дясната идея, която постепенно изчезна от нея:

"Преди 14 години, броени дни след завръщането ми в България, станах член на ПП "Демократи за силна България", убедена и вярваща в това, че:

· 
✅ Моята партия е дясна;
✅ Моята партия представлява гръбнака на българското общество - свободните хора, които работят и плащат данъците и осигуровките си и тези, които създават работни места и произвеждат добавена стойност;
✅ Моята партия не чака на хранилката на олигархията и ченгетата;
✅ Моята партия не се свива в ъгъла, за да си запази срамното място около трапезата на комунистите;
✅ Моята партия дава правилните, базирани на сериозна експертиза решения за България;
✅ Моята партия има капацитета и волята да управлява добре страната ни;
✅ Моята партия отстоява демокрацията като върховна и основополагаща ценност - както вътре в себе си, така и на политическия терен.


Станах член на ДСБ, защото вярвах, че това е моята партия.
В последната година, след редица неприемливи за мен политически действия, аз постепенно, но безвъзвратно изгубих тази вяра, изгубих търпението си към подлостта, изгубих толерантността си към лъжата. 


Не искам и не мога повече да бъда параван на подмяната и да крия тревогата си, че сме се отклонили от големите си цели и правилния път.


Днес взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя. 


Напускам това, в което се превърна партия ДСБ, за да остана вярна на своите принципи и на идеологията на десните хора. 


🇧🇬 Силна България и 🇪🇺 силна Европа няма как да бъдат постигнати с компромиси и капсулиране около дребни лични цели и амбиции, а само с обединение на силните по дух, умните и можещите хора. С тях ще продължа да работя и да търся решения за бъдещето на страната ни.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени