ЦИК: 34,16% е избирателната активност в страната към 16:00 ч. Най-висока е в Челопеч, най-ниска - в Добрич

Бюлетините в няколко кметства в Мездра, Първомай, Роман и Шумен са свършили. На тях ЦИК е наредила да ксерокопира бюлетини и да ги номерира с последващата номерация

ЦИК
ЦИК Източник: Facebook

Към 16,00 часа избирателната активност е 34,16%, като най-високата е в Община Челопеч 75,15%. Най-ниска е в Добрич - 23,18%. В няколко общини в някои от кочаните са се появили бюлетини без номерация.

 

Такива случаи са докладвани от Кюстендил, Дупница, Добрич, Радомир и Перник. Гласовете, подадени на такива бюлетини, ще бъдат отчетени, заяви говорителят на ЦИК Росица Матева.

 

Бюлетините в няколко кметства в Мездра, Първомай, Роман и Шумен са свършили. На тях ЦИК е наредила да ксерокопира бюлетини и да ги номерира с последващата номерация. Там изборният ден няма да бъде удължаван. 

 

"Обстоятелството е, че е заявен по-малък брой за отпечатване и след като са подадени заявления от избиратели, които имат право да гласуват по настоящ адрес, не е коригирана заявката за тираж на бюлетините. Ще продължи гласуването в секции", увери Матева. По нейни думи изборният ден върви нормално.
 
От ЦИК заявиха още, че бюлетините не се изипват и не се отварят урните, когато се напълнят с хартиени бюлетини. Правилата са кутията да се облепва и запечатва, след което се взима нова. 
 
Спрямо 2019 година активността на вота към 17:30 е била 43.55 %.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени