ЦИК нареди на ПП-ДБ да свалят билбордовете си с ликовете на Денков, Борисов и Пеевски

Денков ще трябва да плати и глоба

Плакатът на Денков с Борисов и Пеевски
Плакатът на Денков с Борисов и Пеевски Източник: Facebook

 Делян Добрев съобщи пред симпатизанти в Търговище, че ЦИК е санкционирала ПП-ДБ. С нейно решение ПП трябва да премахнат билбордовете си с ликовете на Денков, Борисов и Делян Пеевски. С този свой акт Промяната нарушават правилата за предизборна агитация.  

 

Днес Централната избирателна комисия (ЦИК) е решила, че ПП-ДБ са нарушили правилата на кампанията, като са издигнали билбордове, които сравняват лика на бившия премиер Николай Денков с образите на лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски. Затова билбордовете ще трябва да бъдат свалени.

 

От ПП-ДБ използват това сравнение между тримата навсякъде в предизборните си мероприятия. В София и Пловдив са издигнали и билбордове.

От ГЕРБ са подали жалба в ЦИК срещу това. Самият Борисов днес коментира гневно в Търговище, че опонентите му "експлоатират" неговия образ и заяви, че се е обърнал към съда.

 

На днешното си заседание ЦИК се е произнесла в полза на жалбата и е разпоредила на областните управители на София и Пловдив да свалят билбордовете. А Денков ще трябва да плати и глоба. Преди това обаче трябва да се види дали ПП-ДБ ще обжалват това решение в съда, както им позволява законът.

 
Припомняме, че Промяната обсипа София с постери, на които Николай Денков позира, а до него от партията на Василев и Петков са сложили снимки на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на ДПС Делян Пеевски. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени