ЦИК обяви окончателното разпределение на мандатите

В същото решение ЦИК е публикувало и броя на получените предпочитания (преференции) за кандидатите по всички кандидатски лист

ЦИК
ЦИК Източник: Zonanews

Централната избирателна комисия обяви окончателните изборни резултати и разпределението на мандатите в 46-ото Народно събрание. Партия "Има такъв народ" ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. След разразил се скандал ЦИК взе решение да уважи заявеното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов желание да не бъде обявяван за избран за народен представител.

 

Парламентарната група на "БСП за България" ще бъде от 36-ма народни представители, на "Демократична България" - от 34-ма, на ДПС – от 29, на "Изправи се! Мутри вън!" - от 13. Броят на действителните гласове с отбелязан вот в квадратчето „Не подкрепям никого“ е 35 201. Няма избрани независими кандидати. 4-процентната бариера за влизане в парламента е 109 266,8 гласа.

 

В решението на ЦИК е и разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони. Отделно от това в същото решение ЦИК е публикувало и броя на получените предпочитания (преференции) за кандидатите по всички кандидатски листи в отделните изборни райони. Самото решение, в едно с приложението с преференциите, може да видите на този линк.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени