ЦИК отказа регистрация за изборите на партията на Васил Божков-Черепа

През юни САЩ наложиха санкции на Божков по закона "Магнитски" заради корупция

Васил Божков-Черепа
Васил Божков-Черепа Източник: Булфото

Централната избирателна комисия отказа да регистрира партия "Българско лято" за участие в парламентарните избори на 14 ноември. Решението е от вчера и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок. 

 

От ЦИК са аргументирали решението си с това, че към заявлението за участие не е приложено удостоверение за актуална банкова сметка съгласно изискванията на Изборния кодекс, като при приемане на заявлението са дадени указания да бъде приложено такова удостоверение. До 17,00 ч. на 29.09.2021 г. то не е получено.

 

В средата на юни миналата година укриващият се в Дубай Васил Божков обяви във Фейсбук, че политическият му проект ще се нарича "Българско лято". Тогава хазартният бос, срещу когото специализираната прокуратура повдигна общо 18 задочни обвинения, заяви своето намерение да влезе в политиката.

 

През юни САЩ наложиха санкции на Божков по закона "Магнитски" заради корупция. Санкционирани са и дружествата, притежавани или контролирани от Божков, сред които е и партията "Българско лято".

 

На изборите на 11 юли "Българско лято” получи под два процента от гласовете на избирателите.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени