Цвета Караянчева: Президентът и екипът му показват тотална некомпетентност, подкопават демокрацията

Има предписания от европейските институции да не се извършват промени в Изборния кодекс няколко месеца преди избори, тъй като това подкопава доверието в изборния процес, коментира пред БНТ председателят на НС

Цвета Караянчева: Радев и екипът му са тотално некомпетентни, подкопават демокрацията
Цвета Караянчева: Радев и екипът му са тотално некомпетентни, подкопават демокрацията Източник: БНТ

Караянчева посочи още, че има предписания от европейските институции да не се извършват промени в Изборния кодекс няколко месеца преди избори, тъй като това подкопава доверието в изборния процес.

"Но това показва абсолютната некомпетентност и на президента и на неговия екип и темите, които се повдигнаха на тези консултации, са теми, които са дебатирани в пространството години назад. Всъщност абсолютно без всякакви аргументи беше обявена тази дата. Каква аргументация може да даде президентът, че иска висока избирателна активност , при положение, че изолира католическата и арменската общност, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват.

 

Това, което се внушава от президента, че едни резултати, които още не знаем какви са, са манипулирани и едни избори, които още не са проведени, са манипулирани, е тежък удар върху демокрацията", каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е в Карлово по покана на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов. Тя участва в проявите, посветени  на 143 години от учредяването на Първия градски съвет след Освобождението на града от османско иго.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени