Цвета Карянчева: Радев превъртя стрелките, за да подпише среднощното недоносче, наречено "Изборен кодекс"

Ако т. нар. кодекс беше кораб, пробойните в него щяха да го потопят още при пускането му в морето, добавя народният представител от ГЕРБ-СДС

Цвета Караянчева
Цвета Караянчева Източник: ПП ГЕРБ

За 4 години президентът Радев наложи вето 30 пъти и превърна този сериозен инструмент от пълномощията на институцията в спорт за заяждане, това написа Цвета Караянчева в профила си във Фейсбук.

"Днес обаче превъртя стрелките, за да подпише среднощното недоносче, наречено "Изборен кодекс".  Клетият плод на стахановския юруш е пълен с толкова недомислици, че на сутринта на Разпети петък доста от авторите му се събудиха с пост-революционен махмурлук. Ако т. нар. кодекс беше кораб, пробойните в него щяха да го потопят още при пускането му в морето. В конкретния случай най-вероятно ще доведат до хаос и възможно касиране  на изборите. Нито един от недъзите на досегашния кодекс не беше поправен, но за сметка на това каквото можеше, се обърка допълнително. И на 30.04. този закон бе обнародван с утрешна дата", допълни председателят на 44-ото Народно събрание.

 

"Най-смайващото е, че много от приетите промени не облагодетелстват нито една от гласувалите ги партии. Ярък пример – задължителното повсеместно гласуване с машини. На изборите, проведени преди по-малко от месец, две трети от българските граждани заявиха чрез избора си на начин за гласуване, че предпочитат хартиени бюлетини. Парламентът снощи реши, че ще се отнесе към тях като към злоядо дете и ще им натика машинното гласуване в гърлата, независимо дали искат, или не. Насилствено се отнема един придобит и отработен през десетилетията навик на избирателя", посочи още народният представител от ГЕРБ-СДС.

 

"Разбира се, този абсурд далеч не е нито единственият, нито най-значимият от недъзите на новия кодекс. Цялата история на обсъждането, приемането му, подписването от президента и обнародването му е наниз от гафове. Защо трябваше да се публикува днес с утрешна дата? Какво щеше да изгуби от "революционния си плам", ако беше публикуван утре, 1 май, както е датиран документът? Никой ли вече не се интересува от елементарното спазване на законите?", написа още тя.

 

"Ако сте от малцината помазани, които могат да живеят във вътрешна емиграция и да не се вълнуват от ставащото, направо взимайте пуканките и се забавлявайте. Ако сте от огромното мнозинство, което има нужда и интерес от ред, стабилност и законност… Май не ни чакат добри времена", с тези думи завършва постът на Караянчева.

 

Постът на Цвета Караянчева
Постът на Цвета Караянчева Източник: Facebook

 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени